
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешко филе пилешко филе | 650 g g | ||
олио олио | 100 - 150 ml ml | ||
яйца яйце | 4 - 5 | ||
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“ | 150 g g | ||
брашно брашно | 2 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
червен пипер червен пипер | 0,5 с.л. с.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПиле пиката с пюре от броколи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В подсолена вода сваряваме картофите, нарязани на кубчета, и броколите, накъсани на розички. След като станат готови, ги отцеждаме и ги пасираме в блендер. Добавяме топлото мляко, маслото и бъркаме до получаването на пухкаво пюре. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.Пилешките филета разрязваме на две и ги разполовяваме по средата. Начукваме ги през стреч фолио, за да ги изтъним максимално, след което ги подправяме със сол и черен пипер. Приготвяме панировка, като към вече разбитите яйца добавяме брашното и ситно настърганото сирене „Грана Падано“ и овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Потопяваме филенцата в панировката и ги пържим в силно нагрятото олио от двете страни, докато станат тъмнозлатисти. След като са готови, ги изваждаме от тигана и ги поставяме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Как да сервирамеСервираме панираното пиле пиката, гарнирано с топлото пюре от броколи.