Верига от любими рецепти
Пиле пиката с пюре от броколи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пилешко филе пилешко филе650 g g
олио олио100 - 150 ml ml
яйца яйце4 - 5
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“150 g g
брашно брашно2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер0,5 с.л. с.л.

За пюрето:

картофи картоф3
броколи броколи300 g g
краве масло краве масло100 g g
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Пиле пиката с пюре от броколи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(8)

Начин на приготвяне

В подсолена вода сваряваме картофите, нарязани на кубчета, и броколите, накъсани на розички. След като станат готови, ги отцеждаме и ги пасираме в блендер. Добавяме топлото мляко, маслото и бъркаме до получаването на пухкаво пюре. Накрая овкусяваме със сол и черен пипер.Пилешките филета разрязваме на две и ги разполовяваме по средата. Начукваме ги през стреч фолио, за да ги изтъним максимално, след което ги подправяме със сол и черен пипер. Приготвяме панировка, като към вече разбитите яйца добавяме брашното и ситно настърганото сирене „Грана Падано“ и овкусяваме със сол, черен и червен пипер. Потопяваме филенцата в панировката и ги пържим в силно нагрятото олио от двете страни, докато станат тъмнозлатисти. След като са готови, ги изваждаме от тигана и ги поставяме върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Как да сервирамеСервираме панираното пиле пиката, гарнирано с топлото пюре от броколи.