Пиле с пармезан

Пиле с пармезан

ТрудностЛесна
Подготовка10 min
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

  1. Слагаме чери доматите в тавичка заедно с целите скилидки чесън и маслиново масло. Овкусяваме със сол и черен пипер и ги печем на 200° C за около 30 – 40 min, докато омекнат напълно и хванат апетитна коричка.
  2. В 3 дълбоки чинии разделяме разбитите яйца, брашното и панко галетата заедно с малко настърган пармезан. Овалваме пилешките филета първо в брашно, така че да са добре покрити. Изтръскваме ги леко и след това ги овалваме в яйцата. Накрая покриваме плътно с панко галетата. Приготвяме панираните филета в горещ тиган с маслиново масло на средна степен на котлона, докато се получи наситен загар за около 3 – 4 min на страна. След първото обръщане, поръчваме с настъргана моцарела и малко пармезан върху готовата страна и ги оставяме да се разтопят, докато филето се сготви и от другата страна.
  3. Сервираме панираните филета с печените домати и гарнираме с листенца босилек и свежа салата.

Опитай и: