Верига от любими рецепти
Пилешка кавърма с маслен ориз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешко филе пилешко филе650 g g
белени домати белен домат
(от консерва)
300 g g
дафинови листа дафинов лист1
праз лук праз лук400 g g
чесън чесън4 скилидки скилидка
пилешки бульон пилешки бульон350 ml ml
бял ориз бял ориз200 g g
краве масло краве масло50 g g
сол сол
чубрица чубрица1 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер
олио олио50 ml ml

Пилешка кавърма с маслен ориз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(15)

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото филе, овкусяваме го със сол и черен пипер и го задушаваме в тенджера в загрятото олио. Прибавяме чесъна и праз лука, нарязани на полумесеци, и задушаваме, докато омекнат. След това слагаме нарязаните на кубчета (или настъргани) домати, дафиновия лист, половината от чубрицата и пилешкия бульон. Готвим на среден огън около 20 - 30 минути.

През това време сваряваме ориза във вода в съотношение 1:3 и го отцеждаме. Овкусяваме го с масло, сол, черен пипер и останалата чубрица и разбъркваме добре.

Как да сервираме:
Поднасяме пилешката кавърма със соса от готвенето, гарнирана с масления ориз. Комбинираме стъмно розе.