
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешко филе пилешко филе | 650 g g | ||
белени домати
белен домат (от консерва) | 300 g g | ||
дафинов лист дафинов лист | 1 | ||
праз лук праз лук | 400 g g | ||
чесън чесън | 4 скилидки скилидка | ||
пилешки бульон пилешки бульон | 350 ml ml | ||
бял ориз бял ориз | 200 g g | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
сол сол | |||
чубрица чубрица | 1 ч.л. ч.л. | ||
черен пипер черен пипер | |||
олио олио | 50 ml ml |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПилешка кавърма с маслен ориз
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото филе, овкусяваме го със сол и черен пипер и го задушаваме в тенджера в загрятото олио. Прибавяме чесъна и праз лука, нарязани на полумесеци, и задушаваме, докато омекнат. След това слагаме нарязаните на кубчета (или настъргани) домати, дафиновия лист, половината от чубрицата и пилешкия бульон. Готвим на среден огън около 20 - 30 минути.
През това време сваряваме ориза във вода в съотношение 1:3 и го отцеждаме. Овкусяваме го с масло, сол, черен пипер и останалата чубрица и разбъркваме добре.
Как да сервираме:
Поднасяме пилешката кавърма със соса от готвенето, гарнирана с масления ориз. Комбинираме стъмно розе.