Верига от любими рецепти
Пилешка супа

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

цяло пиле цяло пиле1,4 kg kg
лук лук50 g g
моркови морков100 g g
целина целина
(от главата)
50 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
фиде фиде70 g g
яйца яйце2 бр. бр.
кисело мляко кисело мляко1 кофички кофичка
брашно брашно30 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
олио олио50 ml ml
чесън чесън
(пресен)
2 стръка стрък

Пилешка супа

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(7)

Начин на приготвяне

В тенджера с подсолена вода слагаме пилето с костите и го изчакваме да заври. Отпенваме. Добавяме сол, черен пипер, обелките от морковите, лука и целината, както и дръжките от магданоза. Оставяме да ври около 20 min.

Отделно нарязваме на дребни кубчета лука, морковите и целината. В тенджера сипваме олио и задушаваме първо морковите, после добавения лук и накрая целината. Овкусяваме със сол и пипер и добавяме готовия бульон от пилето, като го прецеждаме. Оставяме за 15 min да ври до омекване на зеленчуците. Добавяме обезкостеното и нарязано пиле заедно с фидето и готвим до готовност още около 10 min.

В купа слагаме жълтъците, киселото мляко и брашното и разбъркваме добре с телена бъркалка.

Готовата супа оставяме за около 10 min да поизстине. На тънки струйки добавяме от супата към киселото мляко, като внимаваме да не се пресече. Сипваме около 4 черпака, изчакваме и изсипваме сместа към супата.

Накрая нарязваме на ситно магданоза и го прибавяме към супата. По избор гарнираме и със ситно нарязан пресен чесън.