Верига от любими рецепти
Пилешка супа със студена застройка от заквасена сметана

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешко филе пилешко филе650 g g
моркови морков2
картофи картоф3
лук лук1 глави глава
зеленчуков бульон зеленчуков бульон
(или пилешки)
2,5 l l
лимонов сок лимонов сок1
мащерка мащерка2 стръка стрък
замразен грах замразен грах200 g g
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Пилешка супа със студена застройка от заквасена сметана

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(11)

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и заедно със стеблата целина ги нарязваме на малки кубчета. Поставяме ги във врящия бульон за 20 min.

През това време нарязваме морковите и лука на ситно, а пилешкото филе - на кубчета с големина около 1 х 1 cm. Загряваме маслиново масло в тиган и в него задушаваме морковите и лука. След като омекнат, добавяме пилешкото месо и овкусяваме със сол и черен пипер. Когато месото се запечати от всички страни, изсипваме всичко от тигана във врящия бульон с картофите и целината. Оставяме така да се готви още 20 минути.

Накрая овкусяваме със сол, черен пипер и изцедения сок от лимона.

Поднасяме топлата супа с купичка заквасена сметана, за да може всеки да застрои супата си непосредствено преди ядене. Така вкусът става свеж и плътен.