Верига от любими рецепти
Пилешка яхния с грах и печени зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

грах грах1 kg kg
червени чушки червена чушка300 g g
зелени чушки зелена чушка200 g g
лук лук
(стар)
100 g g
цяло пиле цяло пиле1 бр. бр.
магданоз магданоз1 връзка връзка
пресен чесън пресен чесън1 връзка връзка
домати домат200 g g
сол сол10 g g
червен пипер червен пипер10 g g
черен пипер черен пипер10 g g
олио олио20 ml ml
дафинов лист дафинов лист5 бр. бр.

Пилешка яхния с грах и печени зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(77)

Начин на приготвяне

 Започваме с приготвянето на месото. В тенджера слагаме цялото пиле и го заливаме с 2 l вода. Овкусяваме със сол, черен пипер и дафиновия лист. Варим за 30 – 40 min, като периодично отстраняваме пяната от повърхността, за да не изкипи. 

Докато пилето се вари, продължаваме с приготвянето на зеленчуците. Слагаме в тава разрязаните на половина домати, червената и зелената чушка и нарязани на едро лук и запичаме за 15 min на 200° C. Изваждаме ги от фурната, махаме люспите на всички зеленчуци и ги нарязваме на големи кубчета. 

В тенджера сипваме олиото и задушаваме печените зеленчуци. Овкусяваме със сол, черен пипер, пресен чесън и червен пипер. Добавяме граха, бульона от пилето и оставяме за 20 min на средна степен на котлона. 

Докато ястието се готви, обезкостяваме свареното пиле. Чистото месо го добавяме към яхнията. Добавяме ситно нарязан магданоз и готвим до готовност за още 10 – 15 min. Сервираме в подходяща чиния и поръсваме със ситно нарязан магданоз.