Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на месото. В тенджера слагаме цялото пиле и го заливаме с 2 l вода. Овкусяваме със сол, черен пипер и дафиновия лист. Варим за 30 – 40 min, като периодично отстраняваме пяната от повърхността, за да не изкипи. Докато пилето се вари, продължаваме с приготвянето на зеленчуците. Слагаме в тава разрязаните на половина домати, червената и зелената чушка и нарязани на едро лук и запичаме за 15 min на 200° C. Изваждаме ги от фурната, махаме люспите на всички зеленчуци и ги нарязваме на големи кубчета. В тенджера сипваме олиото и задушаваме печените зеленчуци. Овкусяваме със сол, черен пипер, пресен чесън и червен пипер. Добавяме граха, бульона от пилето и оставяме за 20 min на средна степен на котлона. Докато ястието се готви, обезкостяваме свареното пиле. Чистото месо го добавяме към яхнията. Добавяме ситно нарязан магданоз и готвим до готовност за още 10 – 15 min. Сервираме в подходяща чиния и поръсваме със ситно нарязан магданоз.