Верига от любими рецепти
Пилешки дробчета сотирани с ябълка

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пилешки дробчета пилешки дробчета500 g g
зелени ябълки зелена ябълка3
лук лук
(средно големи)
2
джоджен джоджен
чесън чесън2 - 3 скилидки скилидка
краве масло краве масло70 g g
олио олио60 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

За салатата:

дижонска горчица дижонска горчица100 g g
зелена салата зелена салата2
жълти чушки жълта чушка1
червени чушки червена чушка1
зелени чушки зелена чушка1
домати домат1
зеленчуков бульон зеленчуков бульон50 ml ml
ябълков оцет ябълков оцет30 ml ml
маслиново масло маслиново масло150 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Пилешки дробчета сотирани с ябълка

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(6)

Начин на приготвяне

Измиваме дробчетата под течаща студена вода и ги оставяме добре да се отцедят. Нарязваме лука на кубчета, а обелените ябълки - на средно тънки резенчета. Загряваме олиото на силен огън и слагаме дробчетата да се пържат, като ги подправяме със сол и черен пипер. След като се запечатат, прибавяме лука заедно с маслото, накълцания чесън, джоджена и бульона.

Когато бульонът в тигана поизври, слагаме и ябълките в тигана и ги задушаваме, докато омекнат и станат тъмнозлатисти. След това сваляме сотираните дробчета от котлона.

В блендер слагаме горчицата, добавяме бульона, маслиновото масло, ябълковия оцет, сол и черен пипер и разбиваме. В дълбока купа накъсваме измитата зелена салата, прибавяме нарязаните на жулиени чушки и заливаме зеленчуците с готовия сос, след което разбъркваме добре.

Как да сервираме
Поднасяме ястието в дълбока чиния, като върху салатата нареждаме сотираните дробчета, аотстрани украсяваме с резенчета домат.