Верига от любими рецепти
Пилешки флейки със сос от естрагон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пилешко филе пилешко филе500 g g
естрагон естрагон
(сух)
0,5 ч.л. ч.л.
сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
краве масло краве масло70 g g
зеленчуков бульон зеленчуков бульон600 ml ml
чесън чесън3 - 4 скилидки скилидка
ориз ориз200 g g
черен пипер черен пипер
(на зърна)
дафинов лист дафинов лист1
лук лук0,5 глави глава
олио олио70 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Пилешки флейки със сос от естрагон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(13)

Начин на приготвяне

В тенджера загряваме половината олио и запържваме измития ориз до златисто, слагаме лука, нарязан на кубчета, 2 - 3 зърна черен пипер и дафиновия лист и заливаме с 500 ml бульон. Оставяме го да ври до готовност, като периодично разбъркваме.

Сваляме ориза от котлона и на няколко места в него правим малки дупки, за да излезе пaрата и да не се слепват зърната.Пилешките бонфилета подправяме със сол и черен пипер и в тиган ги запържваме в останалото олио. Добавяме накълцания чесън. След като са готови, прибавяме към тях маслото и естрагона и ги поливаме със 100 ml бульон. След като течността поизври, доливаме сметаната и оставяме соса да се редуцира.

Как да сервираме
На дъното на дълбока чиния слагаме от ориза, върху него подреждаме пилешките флейки и поливаме със соса от естрагон. Допълваме с чаша светло розе.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
Краве маслоКраве масло
Краве масло
15.04 - 21.04
НОВО!
3,89лв.
ЛукЛук
Лук
15.04 - 21.04
ПО-ЕВТИНО
1,79
1,49лв.