
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешко филе пилешко филе | 500 g g | ||
естрагон
естрагон (сух) | 0,5 ч.л. ч.л. | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 200 ml ml | ||
краве масло краве масло | 70 g g | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 600 ml ml | ||
чесън чесън | 3 - 4 скилидки скилидка | ||
ориз ориз | 200 g g | ||
черен пипер
черен пипер (на зърна) | |||
дафинов лист дафинов лист | 1 | ||
лук лук | 0,5 глави глава | ||
олио олио | 70 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПилешки флейки със сос от естрагон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тенджера загряваме половината олио и запържваме измития ориз до златисто, слагаме лука, нарязан на кубчета, 2 - 3 зърна черен пипер и дафиновия лист и заливаме с 500 ml бульон. Оставяме го да ври до готовност, като периодично разбъркваме.
Сваляме ориза от котлона и на няколко места в него правим малки дупки, за да излезе пaрата и да не се слепват зърната.Пилешките бонфилета подправяме със сол и черен пипер и в тиган ги запържваме в останалото олио. Добавяме накълцания чесън. След като са готови, прибавяме към тях маслото и естрагона и ги поливаме със 100 ml бульон. След като течността поизври, доливаме сметаната и оставяме соса да се редуцира.
Как да сервираме
На дъното на дълбока чиния слагаме от ориза, върху него подреждаме пилешките флейки и поливаме със соса от естрагон. Допълваме с чаша светло розе.