
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПилешки флейки със сос от естрагон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тенджера загряваме половината олио и запържваме измития ориз до златисто, слагаме лука, нарязан на кубчета, 2 - 3 зърна черен пипер и дафиновия лист и заливаме с 500 ml бульон. Оставяме го да ври до готовност, като периодично разбъркваме.
Сваляме ориза от котлона и на няколко места в него правим малки дупки, за да излезе пaрата и да не се слепват зърната.Пилешките бонфилета подправяме със сол и черен пипер и в тиган ги запържваме в останалото олио. Добавяме накълцания чесън. След като са готови, прибавяме към тях маслото и естрагона и ги поливаме със 100 ml бульон. След като течността поизври, доливаме сметаната и оставяме соса да се редуцира.
Как да сервираме
На дъното на дълбока чиния слагаме от ориза, върху него подреждаме пилешките флейки и поливаме със соса от естрагон. Допълваме с чаша светло розе.