Пилешки крилца с хрупкави картофи или чипс в еър фрайър

Пилешки крилца с хрупкави картофи или чипс в еър фрайър

ТрудностЛесна
Приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    Нарязваме крилцата през сгъвките на кокалчетата и ги овалваме в брашното, предварително смесено с подправките. Изпичаме ги в air fryer на ниска температура 120° C за 20 min. Изваждаме ги и ги оставяме да си починат от 5 до 30 min, след което ги изпичаме за още 6-8 min, този път на висока температура, 210° C. 

    Междувременно обелваме и нарязваме картофите на едри парчета и ги бланшираме за 6-7 min в леко къкреща вода, в която сме добавили сол и сода бикарбонат. Оставяме ги да се охладят и изсъхнат в хладилник или ги изпичаме директно за 20-25 min в air fryer на 210° C, докато получат наситен златист цвят и станат изключително хрупкави. 

    Разтопяваме маслото за соса с чесъна в малка тенджера или тиган. Добавяме чили или барбекю сос, разбъркваме и овалваме крилцата с него.

Опитай и: