
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешка пържола от бут
пилешка пържола от бут (обезкостени) | 650 g g | |
крем сирене крем сирене | 150 g g | |
сушени домати сушен домат | 150 g g | |
бекон бекон | 200 g g | |
кашу
кашу (сурово) | 50 g g | |
смокини смокиня | 8 | |
маслиново масло маслиново масло | 15 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПилешки рулад поднесен с пълнени смокини с бри
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Върху къс стреч фолио подреждаме две или три парчета много тънко нарязан бекон. Върху тях разстиламе пилешка пържола и я овкусяваме със сол и черен пипер. Намазваме с тънък слой крем сирене и подреждаме отгоре по 3 тънки резена сушен домат и по няколко ядки кашу, което предварително сме запекли за 3 - 4 минути на сух тиган. Завиваме добре всяка пържола и я пристягаме с фолиото така, че да заприлича на опакован бонбон. Така приготвените рулади поставяме в тенджера с вряща вода за 20-25 минути. След сваряването им ги изваждаме и слагаме в хладилник за 30 минути.
Отстраняваме фолиото от охладените рулади внимателно, така че да се запази формата им, поставяме ги в намазана със маслиново масло тава и ги печем 10 - 15 минути в предварително загрята на 200°С фурна.
Измиваме смокините и махаме дръжките им. Издълбаваме дупка в месестата им част, където поставяме по парче сирене. Печем ги в загрята на 200°С фурна, докато сиренето се разтопи.
Как да сервираме:
Поднасяме пилешкия рулад, разрязан на слайсове, и гарнираме с по две запечени смокини. Комбинираме със светло розе.