Верига от любими рецепти
Пилешки рулад поднесен с пълнени смокини с бри

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешка пържола от бут пилешка пържола от бут
(обезкостени)
650 g g
крем сирене крем сирене150 g g
сушени домати сушен домат150 g g
бекон бекон200 g g
кашу кашу
(сурово)
50 g g
смокини смокиня8
маслиново масло маслиново масло15 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Пилешки рулад поднесен с пълнени смокини с бри

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:40 h
(9)

Начин на приготвяне

Върху къс стреч фолио подреждаме две или три парчета много тънко нарязан бекон. Върху тях разстиламе пилешка пържола и я овкусяваме със сол и черен пипер. Намазваме с тънък слой крем сирене и подреждаме отгоре по 3 тънки резена сушен домат и по няколко ядки кашу, което предварително сме запекли за 3 - 4 минути на сух тиган. Завиваме добре всяка пържола и я пристягаме с фолиото така, че да заприлича на опакован бонбон. Така приготвените рулади поставяме в тенджера с вряща вода за 20-25 минути. След сваряването им ги изваждаме и слагаме в хладилник за 30 минути.

Отстраняваме фолиото от охладените рулади внимателно, така че да се запази формата им, поставяме ги в намазана със маслиново масло тава и ги печем 10 - 15 минути в предварително загрята на 200°С фурна.

Измиваме смокините и махаме дръжките им. Издълбаваме дупка в месестата им част, където поставяме по парче сирене. Печем ги в загрята на 200°С фурна, докато сиренето се разтопи.

Как да сервираме:
Поднасяме пилешкия рулад, разрязан на слайсове, и гарнираме с по две запечени смокини. Комбинираме със светло розе.