
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешко филе пилешко филе | 500 g g | ||
джинджифил джинджифил | 30 g g | ||
тиквички тиквичка | 100 g g | ||
моркови морков | 100 g g | ||
зеле зеле | 100 g g | ||
соев сос соев сос | 20 ml ml | ||
мед мед | 2 с.л. с.л. | ||
микс от азиатски подправки за уок
микс от азиатски подправки за уок (т.нар. “5 spice”) | 1 с.л. с.л. | ||
сладък чили сос сладък чили сос | 1 с.л. с.л. | ||
сусамово олио сусамово олио | 6 капки капка | ||
лук
лук (пресен) | 2 стръка стрък | ||
оризови нудълс оризови нудълс | 100 g g | ||
олио олио | 30 ml ml | ||
оризов оцет оризов оцет | 10 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПилешко бонфиле Стър-фрай с нудълс
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Най-важното в тази рецепта е предварително да подготвим всички зеленчуци, като ги измием, почистим и нарежем. Тиквичките, зелето и морковите нарязваме на много тънки ленти, а джинджифила настъргваме.
В уок тиган или в дълбока тенджера загряваме на много висока температура олиото и запържваме пилешкото бонфиле, което предварително сме овкусили със сол. Когато се запечата, го изваждаме и в същия тиган задушаваме морковите и зелето. Готвим 3 - 4 минути и добавяме оризовия оцет и малко вода. Задушаваме за кратко и прибавяме тиквичките, като връщаме в тигана и пилешкото месо. След минута добавяме всички подправки и сосове, както и настъргания джинджифил. Щом и тиквичките се задушат, отстраняваме ястието от котлона.
Междувременно приготвяме оризовите нудълс според указанието на опаковката.
Как да сервираме:
Поднасяме пилешкото бонфиле със зеленчуците върху сварените оризови нудълс и поръсваме с нарязания на ситно пресен лук.