Верига от любими рецепти
Пилешко бонфиле Стър-фрай с нудълс

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешко филе пилешко филе500 g g
джинджифил джинджифил30 g g
тиквички тиквичка100 g g
моркови морков100 g g
зеле зеле100 g g
соев сос соев сос20 ml ml
мед мед2 с.л. с.л.
микс от азиатски подправки за уок микс от азиатски подправки за уок
(т.нар. “5 spice”)
1 с.л. с.л.
сладък чили сос сладък чили сос1 с.л. с.л.
сусамово олио сусамово олио6 капки капка
лук лук
(пресен)
2 стръка стрък
оризови нудълс оризови нудълс100 g g
олио олио30 ml ml
оризов оцет оризов оцет10 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Пилешко бонфиле Стър-фрай с нудълс

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(2)

Начин на приготвяне

Най-важното в тази рецепта е предварително да подготвим всички зеленчуци, като ги измием, почистим и нарежем. Тиквичките, зелето и морковите нарязваме на много тънки ленти, а джинджифила настъргваме.

В уок тиган или в дълбока тенджера загряваме на много висока температура олиото и запържваме пилешкото бонфиле, което предварително сме овкусили със сол. Когато се запечата, го изваждаме и в същия тиган задушаваме морковите и зелето. Готвим 3 - 4 минути и добавяме оризовия оцет и малко вода. Задушаваме за кратко и прибавяме тиквичките, като връщаме в тигана и пилешкото месо. След минута добавяме всички подправки и сосове, както и настъргания джинджифил. Щом и тиквичките се задушат, отстраняваме ястието от котлона.

Междувременно приготвяме оризовите нудълс според указанието на опаковката.

Как да сервираме:
Поднасяме пилешкото бонфиле със зеленчуците върху сварените оризови нудълс и поръсваме с нарязания на ситно пресен лук.