
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПилешко бутче със сос от горчица и топено сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Отделяме от бутчетата частта с ребрата откъм гърба и я използваме за направата на пилешки бульон. Овкусяваме бутчетата със сол и пипер и ги запечатваме в тиган със загрятото олио. Когато придобият златист загар от всички страни, ги изваждаме в отделен съд и слагаме в тигана маслото, горчицата и 50 ml бульон. Разбъркваме добре и щом течността се редуцира, добавяме заквасената сметана, топеното сирене и целите листа мента. Доливаме остатъка от бульона и бъркаме, докато сосът се сгъсти.Подреждаме пилешките бутчета в тава, поливаме ги с готовия сос, покриваме с капак или алуминиево фолио и печем 50 min в загрята на 220°С фурна.
Междувременно сваряваме заедно нарязаните на кубчета картофи и целината. Отцеждаме ги и ги намачкваме. Подправяме със сол и черен пипер, добавяме маслото и 100 ml сметана за готвене и продължаваме да бъркаме. Останалата сметана, предварително добре охладена, разбиваме с миксер, докато стане на сняг. Добавяме я към пюрето най-накрая, за да стане то по-пухкаво.
Как да сервираме
С помощта на пош или шприц оформяме кула от пюрето, отстрани слагаме бутчето и поливаме обилно със соса от печенето. Поднасяме с добре охладен мускат.