Верига от любими рецепти
Пилешко филе по арабски с дюли

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пилешки гърди пилешки гърди600 g g
червен лук червен лук2 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
моркови морков600 g g
кимион кимион0,5 ч.л. ч.л.
лют червен пипер лют червен пипер0,5 ч.л. ч.л.
слънчогледово олио слънчогледово олио2 - 3 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон250 ml ml
дюли дюля400 g g
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
мед мед2 - 3 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
кориандър кориандър0,5 ч.л. ч.л.

Пилешко филе по арабски с дюли

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Обелваме лука, чесъна и морковите. Нарязваме лука на ивици, чесъна на дребно, а морковите на дебели шайби.

2. Смесваме кимиона, кориандъра, лютия червен пипер, канелата, 1/2 ч. л. сол и на върха на ножа черен пипер. Измиваме и подсушаваме пилешкото филе и го нарязваме на големи парчета. Натриваме ги със сместа от подправки и ги запържваме в 2 с. л. сгорещено олио от всички страни за ок. 5 min, след това изваждаме месото.

3. В тигана слагаме лука, морковите и останалото олио и запържваме за 3 min. Добавяме чесъна, пържим още 1 min и връщаме обратно филето. Наливаме бульона и готвим под капак 10 min.

4. Междувременно изстъргваме и обелваме дюлите, разделяме ги на четири, отстраняваме семките и ги нарязваме на тънки резени. Запържваме ги в сгорещено масло за 2 - 3 min. Поливаме ги с меда и ги добавяме към пилешкото. Готвим още 3 - 5 min. При нужда сгъстяваме и подправяме.

Ястието си подхожда с кускус или ориз басмати.