Верига от любими рецепти
Пилешко филе с коричка от бекон, гарнирано с паста пене с пресни домати

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

пилешки гърди пилешки гърди600 g g
бекон бекон100 g g
паста паста320 g g
домати домат2
сол сол10 g g
олио олио15 ml ml
краве масло краве масло30 g g
босилек босилек2 листа лист

Пилешко филе с коричка от бекон, гарнирано с паста пене с пресни домати

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(3)

Начин на приготвяне

1) Сложи пастата да се вари.

2) През това време обели и настържи доматите. Загрей ги в тиган с 15 ml олио, като сипеш и водата от тях, за да се получи сос. Нарежи босилека на ситно и го прибави към доматите. Овкуси със сол и сложи сварената паста към соса.

3) Нарежи пилешките гърди на жулиени, насоли ги и залепи за тях нарязания на тънко бекон.

4) Сипи олиото в добре загрят тефлонов тиган и запържи филенцата първо от страната на бекона. След това обърни и от другата страна.

5) Сложи и маслото, за да се получи гъст сос към месото.

6) Сервирай пастата отдолу и пилешкото месо отгоре.