
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПилешко филе с орехова коричка върху къри със спанак
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Сложи спанака във вряща подсолена вода и го вари под капак 8 - 10 min, докато се размрази.
2. В това време препечи леко филиите в тостер и ги смели средно фино заедно с орехите. Обели чесъна, пресовай го и го добави. Овкуси със солта и черния пипер.
3. Излей водата от спанака, остави го да се отцеди и добре го изстискай. Обели лука, накълцай го и го задуши в 2 с.л. гореща мазнина, докато стане стъклен. Поръси 2 ч.л. къри, добави кориандъра и задуши за кратко.
4. Добави спанака, подправи със солта и готви 4 - 5 min. След това сложи и заквасената сметана, овкуси и изсипи в намазнена тавичка.
5. Измий пилешкото филе, подсуши го и го натрий със солта, черния пипер и останалото къри. Изпържи го от всички страни в останалото горещо олио, докато хване коричка, и го подреди върху спанака. Отгоре разпредели ореховата смес.
6. Печи около 20 min в предварително загрята на 200° C фурна, докато получи хрупкава коричка.