Верига от любими рецепти
Пилешко филе с орехова коричка върху къри със спанак

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пилешко филе пилешко филе600 g g
спанак на листа спанак на листа750 g g
хляб за тостер хляб за тостер2 филии филия
орехи орех70 g g
чесън чесън1 - 2 скилидки скилидка
лук лук1 глави глава
къри къри3 ч.л. ч.л.
кориандър кориандър
(на зърна)
1 ч.л. ч.л.
заквасена сметана заквасена сметана100 g g
олио олио4 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Пилешко филе с орехова коричка върху къри със спанак

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(10)

Начин на приготвяне

1. Сложи спанака във вряща подсолена вода и го вари под капак 8 - 10 min, докато се размрази.

2. В това време препечи леко филиите в тостер и ги смели средно фино заедно с орехите. Обели чесъна, пресовай го и го добави. Овкуси със солта и черния пипер.

3. Излей водата от спанака, остави го да се отцеди и добре го изстискай. Обели лука, накълцай го и го задуши в 2 с.л. гореща мазнина, докато стане стъклен. Поръси 2 ч.л. къри, добави кориандъра и задуши за кратко.

4. Добави спанака, подправи със солта и готви 4 - 5 min. След това сложи и заквасената сметана, овкуси и изсипи в намазнена тавичка.

5. Измий пилешкото филе, подсуши го и го натрий със солта, черния пипер и останалото къри. Изпържи го от всички страни в останалото горещо олио, докато хване коричка, и го подреди върху спанака. Отгоре разпредели ореховата смес.

6. Печи около 20 min в предварително загрята на 200° C фурна, докато получи хрупкава коричка.