
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
корени от джинджифил корен от джинджифил | 40 g g | ||
захар захар | 75 g g | ||
лимонов сок лимонов сок | 70 ml ml | ||
ягоди ягода | 200 g g | ||
череши череша | 150 g g | ||
кайсии кайсия | 2 | ||
сушени сливи сушени сливи | 2 | ||
пъпеш пъпеш | 150 g g | ||
босилек босилек | 3 стръка стрък | ||
йогурт
йогурт (натурален) | 300 g g |
Плодови шишчета с дип от джинджифил и йогурт
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обели джинджифила и го нарежи на тънки шайби. Кипни захарта с 50 ml сок от лимон и 2 с.л. вода и остави да ври 2 min. Добави джинджифила, вари още 1 - 2 min и свали сиропа от огъня. Остави го да изстине и го дръж една нощ на хладно.
Почисти и измий ягодите, черешите, кайсиите и сините сливи. Отстрани костилките на черешите. Раздели кайсиите и сините сливи на четири и отстрани костилките. Изрежи кората на пъпеша, отстрани семките и го нарежи на парчета. Набоди плодовете на 8 шишчета, като ги редуваш и между тях поставяш листенца босилек, наръси ги с останалия сок от лимон и ги остави на хладно.
Прецеди джинджифиловия сироп през сито и го разбъркай с йогурта. Разпредели дипа в 4 малки купички и сервирай с изстудените шишчета.