Верига от любими рецепти
Плодови шишчета с дип от джинджифил и йогурт

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

корени от джинджифил корен от джинджифил40 g g
захар захар75 g g
лимонов сок лимонов сок70 ml ml
ягоди ягода200 g g
череши череша150 g g
кайсии кайсия2
сушени сливи сушени сливи2
пъпеш пъпеш150 g g
босилек босилек3 стръка стрък
йогурт йогурт
(натурален)
300 g g

Плодови шишчета с дип от джинджифил и йогурт

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(2)

Начин на приготвяне

Обели джинджифила и го нарежи на тънки шайби. Кипни захарта с 50 ml сок от лимон и 2 с.л. вода и остави да ври 2 min. Добави джинджифила, вари още 1 - 2 min и свали сиропа от огъня. Остави го да изстине и го дръж една нощ на хладно.

Почисти и измий ягодите, черешите, кайсиите и сините сливи. Отстрани костилките на черешите. Раздели кайсиите и сините сливи на четири и отстрани костилките. Изрежи кората на пъпеша, отстрани семките и го нарежи на парчета. Набоди плодовете на 8 шишчета, като ги редуваш и между тях поставяш листенца босилек, наръси ги с останалия сок от лимон и ги остави на хладно.

Прецеди джинджифиловия сироп през сито и го разбъркай с йогурта. Разпредели дипа в 4 малки купички и сервирай с изстудените шишчета.