
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Поширана круша с тофи сос и шамфъстък
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обели крушите, без да ги режеш и чистиш от дръжките.
Свари ги в литър вода с добавени 200 ml вино и 150 g захар за около 25 - 30 min на слаб огън. Когато водата заври, добави звездния анасон и двете шушулки канела. Запази звездния анасон и шушулките канела за декорация.
Извади сърцевината на крушите с помощта на уред за чистене не плодове и зеленчуци.
Смеси 50 g захар с мляната канела и оваляй крушите в тази смес, след което ги запечи в загрята на 240 градуса фурна за 5 - 10 min.
Към останалите 100 g захар добави 100 ml вода и 10 ml ванилия и редуцирай сиропа на котлона. Добави маслото и когато се разтопи, долей сметаната. Така полученият тофи сос трябва да се сгъсти.
Запечи леко шамфъстъка и го нарежи.
Сервирай като полееш чинията с тофи соса и върху него поставиш крушата, а в крушата пръчица канела8. Накрая поръси наоколо с нарязания шамфъстък.
Съвет:
Ако виното е сухо, при варенето на крушите добави още 50 g захар или мед