
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Поширани яйца върху земел с чипс от бекон и маслен сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Слагаме в тенджера 1 l вода да заври и сипваме оцета.
Разполовяваме питките и ги запечатваме на тиган с 50 l масло от двете страни.
Отделно на сух тиган запечатваме и бекона от всяка страна за около 10-15 sec.
Когато водата заври, разбъркваме и започваме да пошираме яйцата. Чупим по едно яйце и го пускаме от ниско за около 5 min. Вадим с решетъчна лъжица. Важно е яйцата да са рохки.
Разтопяваме останалото масло на водна баня. Разбиваме и жълтъците на водна баня и на тънка струя ги прибавяме към маслото, като бъркаме непрекъснато. Накрая добавяме сока от лимон и черен пипер. Трябва да се получи хомогенна смес и много внимаваме сосът да не се пресече.
Поднасяме, като слагаме хляба отдолу, отгоре – бекона и пошираното яйце, и поливаме със соса.