Верига от любими рецепти
Поширани яйца върху земел с чипс от бекон и маслен сос по рецепта на шеф Манчев

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

земели земел2 бр. бр.
яйца яйца4 бр. бр.
жълтъци жълтък3 бр. бр.
бекон бекон4 слайса слайс
краве масло краве масло150 g g
лимони лимон0,5 бр. бр.
оцет оцет
сол сол
черен пипер черен пипер

Поширани яйца върху земел с чипс от бекон и маслен сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(105)

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера 1 l вода да заври и сипваме оцета. 
Разполовяваме питките и ги запечатваме на тиган с 50 l масло от двете страни. 
Отделно на сух тиган запечатваме и бекона от всяка страна за около 10-15 sec.
Когато водата заври, разбъркваме и започваме да пошираме яйцата. Чупим по едно яйце и го пускаме от ниско за около 5 min. Вадим с решетъчна лъжица. Важно е яйцата да са рохки. 
Разтопяваме останалото масло на водна баня. Разбиваме и жълтъците на водна баня и на тънка струя ги прибавяме към маслото, като бъркаме непрекъснато. Накрая добавяме сока от лимон и черен пипер. Трябва да се получи хомогенна смес и много внимаваме сосът да не се пресече. 
Поднасяме, като слагаме хляба отдолу, отгоре – бекона и пошираното яйце, и поливаме със соса. 

Купи в Lidl

ЛимониЛимони
Лимони
20.05 - 26.05
ТОП ЦЕНА
1,49лв.
Пресни яйца XXLПресни яйца XXL
Пресни яйца XXL
20.05 - 26.05
10 + 2 БЕЗПЛАТНО
4,99лв.