
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
булгур булгур | 300 g g | |
червени чушки червена чушка | 100 g g | |
домати домат | 150 g g | |
чесън
чесън (пресен) | 0,5 връзка връзка | |
пресен лук пресен лук | 0,5 връзка връзка | |
магданоз
магданоз (пресен) | 0,5 връзка връзка | |
олио олио | 50 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 500 ml ml | |
джоджен джоджен | ||
червен пипер
червен пипер (пушен) | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПостен булгур с печени чушки, домати, пресен чесън и джоджен
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В добре загрята на 200° С фурна печем червената чушка за 10 - 15 min. и домата за 7 - 10 min. Когато са добре изпечени, ги обелваме и нарязваме на кубчета.
Предварително сваряваме булгура за 10 min. до полуготовност.
В тенджера задушаваме нарязаните чушки и домати в олио. Добавяме ситно нарязан пресен лук и чесън и овкусяваме със сол, черен пипер и червен пипер.
Добавяме полуготовия булгур и наливаме зеленчуков бульон. Бъркаме на бавен огън за около 10 - 15 min. и добавяме солта и джоджена.
Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.