Верига от любими рецепти
Постен булгур с печени чушки, домати, пресен чесън и джоджен – по рецепта на шеф Манчев

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Страхотна опция за постите, в която заменяме традиционно използвания в яхнията ориз с булгур. Това я прави интересна и внася разнообразие в менюто.

Съставки

булгур булгур300 g g
червени чушки червена чушка100 g g
домати домат150 g g
чесън чесън
(пресен)
0,5 връзка връзка
пресен лук пресен лук0,5 връзка връзка
магданоз магданоз
(пресен)
0,5 връзка връзка
олио олио50 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
джоджен джоджен
червен пипер червен пипер
(пушен)
сол сол
черен пипер черен пипер

Постен булгур с печени чушки, домати, пресен чесън и джоджен

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(56)

Начин на приготвяне

В добре загрята на 200° С фурна печем червената чушка за 10 - 15 min. и домата за 7 - 10 min. Когато са добре изпечени, ги обелваме и нарязваме на кубчета.
Предварително сваряваме булгура за 10 min. до полуготовност.
В тенджера задушаваме нарязаните чушки и домати в олио. Добавяме ситно нарязан пресен лук и чесън и овкусяваме със сол, черен пипер и червен пипер.
Добавяме полуготовия булгур и наливаме зеленчуков бульон. Бъркаме на бавен огън за около 10 - 15 min. и добавяме солта и джоджена.
Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.