
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПостен булгур с печени чушки, домати, пресен чесън и джоджен
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В добре загрята на 200° С фурна печем червената чушка за 10 - 15 min. и домата за 7 - 10 min. Когато са добре изпечени, ги обелваме и нарязваме на кубчета.
Предварително сваряваме булгура за 10 min. до полуготовност.
В тенджера задушаваме нарязаните чушки и домати в олио. Добавяме ситно нарязан пресен лук и чесън и овкусяваме със сол, черен пипер и червен пипер.
Добавяме полуготовия булгур и наливаме зеленчуков бульон. Бъркаме на бавен огън за около 10 - 15 min. и добавяме солта и джоджена.
Поднасяме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.