
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
нахут
нахут (суров) | 300 g g | ||
червени чушки
червена чушка (печени) | 2 - 3 бр. бр. | ||
доматено пюре доматено пюре | 2 с.л. с.л. | ||
моркови морков | 2 бр. бр. | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 3 скилидки скилидка | ||
люти чушки
люта чушка (по желание) | 2 бр. бр. | ||
мента мента | 10 листа лист | ||
кориандър
кориандър (или пресен магданоз) | 0,5 връзка връзка | ||
червен пипер червен пипер | 1 с.л. с.л. | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 l l | ||
олио олио | 30 - 40 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПостна яхния с нахут
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Накисваме нахута от предната вечер. След това го измиваме добре със студена вода и го варим около 30 - 40 min. Оставяме го малко по-хрупкав, защото ще се сготви заедно със зеленчуците.
Задушаваме нарязания на едро лук заедно с морковите и чесъна. Добавяме червените и лютите чушки, които предварително сме изчистили от семки. Задушаваме за 5 минути.
Добавяме червения пипер и доматеното пюре и оставяме водата да се редуцира, преди да добавим и зеленчуковия бульон. Оставяме течността да изври за 20 min - трябва да намалее наполовина.
Накрая слагаме нахута и оставяме за още 10 min да се сготви със зеленчуците. Овкусяваме със сол и пипер.
При поднасяне поръсваме с накълцана прясна мента и пресен кориандър или магданоз.