Верига от любими рецепти
Постни бисквити с фъстъчено масло, банан и парченца шоколад

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

брашно брашно200 g g
кафява захар кафява захар180 g g
сода бикарбонат сода бикарбонат1 с.л. с.л.
банани банан
(добре узрял)
1
фъстъчено масло фъстъчено масло180 g g
ванилова есенция ванилова есенция1 с.л. с.л.
вода вода2 - 3 с.л. с.л.
шоколадов кувертюр шоколадов кувертюр
(52%)
150 g g
сол сол

Постни бисквити с фъстъчено масло, банан и парченца шоколад

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(9)

Начин на приготвяне

Смеси сухите съставки в купа.

В отделна купа намачкай банана с помощта на вилица, след което добави фъстъченото масло, ванилията и водата. Разбъркай добре.

Добави бананово-фъстъчената смес към сухите съставки и бъркай докато всичко се смеси добре.

Нарежи шоколада на малки кубчета и го добави към сместа.

Разбъркай със сладкарска шпатула и разпредели полученото тесто на около 12 равномерни топчета.

Постави топчетата в тава, постлана с хартия за печене, и ги притисни леко с мокра ръка, така че да се оформят като бисквити.

Печи 10 - 15 min в предварително загрята на 200°C фурна. Наблюдавай бисквитките - когато ръбовете им започнат да потъмняват, значи са готови