
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПостни сарми с грухана пшеница и зеленчуци, поднесени със сладък доматен сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В купа слагаме груханата пшеница, наливаме 100 ml вода и оставяме за около 20 min да кисне.
Отделно нарязваме 50 g лук и гъбите на дребно и настъргваме половината моркови. В тенджера слагаме олиото, задушаваме лука, морковите, гъбите, отцеждаме и добавяме към тях пшеницата. Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и джоджен. Добавяме 100 ml вода и готвим, докато изври.
С готовата плънка навиваме сармите. Подреждаме ги в тава, добавяме около 50 ml вода и печем за около 30-40 min на 220°C до готовност.
През това време в тенджера слагаме останалия лук и моркови, задушаваме ги и овкусяваме със сол, пипер и чесън. Добавяме настърганите домати и захарта. Оставяме да редуцира на бавен огън за около 10-15 min.
Поднасяме, като отдолу слагаме сармите, а отгоре поливаме с доматения сос и ситно нарязан магданоз.