Верига от любими рецепти
Постни зелеви сарми с булгур в гювеч по рецепта на шеф Манчев

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

листа от кисело зеле лист от кисело зеле12 бр. бр.
булгур булгур100 g g
домати домат100 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
сол сол
джоджен джоджен
черен пипер черен пипер
пушен червен пипер пушен червен пипер
орехи орех50 g g
червени чушки червена чушка50 g g
сухи чушки суха чушка2 бр. бр.
спанак спанак100 g g
олио олио50 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон50 ml ml

Постни зелеви сарми с булгур в гювеч

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(14)

Начин на приготвяне

Задушаваме нарязаните на ситно лук, праз, червената и сухата чушка (предварително изпечена) и спанака.
Добавяме булгура, нарязания домат на кубчета, сол, черен пипер, джоджен, пушен червен пипер и чесън. Доливаме бульонa и оставяме на бавен огън да се редуцира. 
Завиваме плънката в зелевите листа. Подреждаме сармите в гювеч.
Наливаме 100 ml вода, добавяме орехите, ситно нарязан магданоз и чесън. Печем за 90 min на 200° С.

Купи в Lidl

Златно Добруджанско Слънчогледово олиоЗлатно Добруджанско Слънчогледово олио
Златно Добруджанско Слънчогледово олио
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
1,89лв.
Български спанакБългарски спанак
Български спанак
18.04 - 21.04
ТОП ЦЕНА
2,59лв.