Верига от любими рецепти
Прилепи със сирене и с лют дип

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

брашно брашно300 g g
краве масло краве масло125 g g
яйца яйце2
гауда гауда100 g g
люти чушки люта чушка
(червени)
1 - 2
доматена паста доматена паста2 ч.л. ч.л.
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
домати домат2
сол сол
черен пипер черен пипер
хартия за печене хартия за печене

Прилепи със сирене и с лют дип

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Нарежи маслото на кубчета и омеси гладко тесто с брашното, яйцата, 1 ч.л. сол и черен пипер. Остави тестото за 2 h на хладно.

2. Отстрани кората на гаудата и я настържи фино. Разточи тестото върху малко брашно на кора с дебелина 3 mm и с формички за сладки изрежи прилепи (ок. 8 x 4 cm). Постави в покрити с хартия за печене тави, поръси с гауда и печи около 15 min в предварително загрята на 200° C фурна, докато станат хрупкави. Остави да изстинат.

3. За дипа почисти лютите чушлета, отстрани семките и ги накълцай на ситно. Разбъркай ги с доматената паста и сметаната и овкуси със солта. Направи резки в долния край на доматите. Залей ги с вряла вода, обели ги, разрежи ги на две, отстрани семките и ги нарежи на малки кубчета. Разбъркай с дипа и гарнирай с „прилепите“.