Верига от любими рецепти
Пролетен агнешки гювеч със зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

агнешка плешка агнешка плешка2,4 kg kg
лук лук2
моркови морков
(големи)
3
картофи картоф1 kg kg
червено вино червено вино200 ml ml
червен пипер червен пипер3 с.л. с.л.
чесън чесън2
агнешки бульон агнешки бульон1 l l
сол сол
черен пипер черен пипер

Пролетен агнешки гювеч със зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

5:00 h
(11)

Начин на приготвяне

Обезкостяваме агнешкото и го нарязваме на големи парчета, като отстраняваме повечето от лойта на месото, за да не става ястието прекалено мазно. Сваряваме костите в подсолена вода за 1 h.

Поставяме сварените кости на дъното на глинен или подходящ за печене съд с капак.

Отгоре подреждаме нарязаните на едро зеленчуци и късовете месо, като овкусяваме със сол, червен и черен пипер. Главите чесън поставяме без да белим скилидките, за да се задушат и да получим чеснов пастет.

Добавяме виното и бульона. Затваряме с капака и запечатваме с тесто или алуминиево фолио.

Поставяме глинения съд в студена фурна, включваме на 180° C и печем около 3,5 - 4 h.