
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешка плешка агнешка плешка | 2,4 kg kg | ||
лук лук | 2 | ||
моркови
морков (големи) | 3 | ||
картофи картоф | 1 kg kg | ||
червено вино червено вино | 200 ml ml | ||
червен пипер червен пипер | 3 с.л. с.л. | ||
чесън чесън | 2 | ||
агнешки бульон агнешки бульон | 1 l l | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПролетен агнешки гювеч със зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обезкостяваме агнешкото и го нарязваме на големи парчета, като отстраняваме повечето от лойта на месото, за да не става ястието прекалено мазно. Сваряваме костите в подсолена вода за 1 h.
Поставяме сварените кости на дъното на глинен или подходящ за печене съд с капак.
Отгоре подреждаме нарязаните на едро зеленчуци и късовете месо, като овкусяваме със сол, червен и черен пипер. Главите чесън поставяме без да белим скилидките, за да се задушат и да получим чеснов пастет.
Добавяме виното и бульона. Затваряме с капака и запечатваме с тесто или алуминиево фолио.
Поставяме глинения съд в студена фурна, включваме на 180° C и печем около 3,5 - 4 h.