Верига от любими рецепти
Пудинг с грис, горещи вишни и ванилова сметана

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

прясно мляко прясно мляко500 ml ml
захар захар75 g g
сол сол1 щипки щипка
грис грис75 g g
яйца яйце1
вишни вишни
(без костилки)
1 буркана буркан
нишесте нишесте1 ч.л. ч.л.
готварска сметана готварска сметана200 g g
ванилова пръчка ванилова пръчка
( сърцевината)

Пудинг с грис, горещи вишни и ванилова сметана

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(2)

Начин на приготвяне

Свари прясното мляко с 60 g захар и със солта. Наръси гриса и вари при непрекъснато бъркане 2 min. Свали от котлона.

Раздели белтъка и жълтъка на яйцето. Разбий белтъка на сняг. Разбий жълтъка и го разбъркай с пудинга. После добави белтъка на сняг, като бъркаш с движения отдолу нагоре.

Изсипи пудинга в студена изплакната форма (с обем ок. 700 ml) и остави да изстине. После постави формата за 1 - 2 h на хладно.

Изсипи вишните през сито над съд, така че да събереш сока. Свари 150 ml от сока. Разбъркай нишестето с малко вода, добави го към сока и остави да кипне при непрекъснато бъркане. Добави вишните и ги остави да се загреят вътре.

Разбий сметаната с останалата захар и сърцевината на ваниловата пръчица, докато станат твърд крем. Извади пудинга от формата и гарнирай с вишните и ваниловата сметана.