Верига от любими рецепти
Пуешки кюфтенца със салса от кокосови стърготини и ананас

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пуешки шницели пуешки шницели500 g g
хляб хляб
пресен лук пресен лук2 стръка стрък
краве масло краве масло1 с.л. с.л.
ананаси ананас
(ок. 700 g)
1
яйца яйце1
сок от лайм сок от лайм1
олио олио4 ч.л. ч.л.
соев сос соев сос2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
кориандър кориандър4 - 6 стръка стрък
галета галета300 g g
кокосови стърготини кокосови стърготини20 g g

Пуешки кюфтенца със салса от кокосови стърготини и ананас

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Почисти зеления лук, нарежи на фини кубчета бялата част и ги задуши в горещо масло, докато станат стъклени. Остави да изстинат. Накисни в топла вода 60 g питка, докато омекне.

2. Измий и подсуши пуешките шницели и ги нарежи на едри кубчета. Смели ги с месомелачка. Смеси каймата с яйцето, соевия сос, изстискания хляб, задушения лук и галета, колкото е необходимо. Овкуси със солта и черния пипер и оформи 20 - 24 малки топки. Изпържи ги в горещо олио в голям тиган на слаб огън от всички страни за около 10 min, докато добият хрупкава коричка.

3. В това време за салсата обели ананаса, отстрани твърдия кочан и нарежи месестата чат на плода на малки кубчета. Запечи леко в тиган без мазнина кокосовите стърготини, остави ги да изстинат. Нарежи зелената част на лука на много фини кръгчета. Откъсни и накълцай на ситно листенцата кориандър. Смеси с ананаса, кокосовите стърготини и кръгчетата лук, подправи със сока от лайм и солта. Сервирай салсата към кюфтенцата с останалия хляб.