
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пуешки шницели пуешки шницели | 500 g g | ||
хляб хляб | |||
пресен лук пресен лук | 2 стръка стрък | ||
краве масло краве масло | 1 с.л. с.л. | ||
ананаси
ананас (ок. 700 g) | 1 | ||
яйца яйце | 1 | ||
сок от лайм сок от лайм | 1 | ||
олио олио | 4 ч.л. ч.л. | ||
соев сос соев сос | 2 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
кориандър кориандър | 4 - 6 стръка стрък | ||
галета галета | 300 g g | ||
кокосови стърготини кокосови стърготини | 20 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПуешки кюфтенца със салса от кокосови стърготини и ананас
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти зеления лук, нарежи на фини кубчета бялата част и ги задуши в горещо масло, докато станат стъклени. Остави да изстинат. Накисни в топла вода 60 g питка, докато омекне.
2. Измий и подсуши пуешките шницели и ги нарежи на едри кубчета. Смели ги с месомелачка. Смеси каймата с яйцето, соевия сос, изстискания хляб, задушения лук и галета, колкото е необходимо. Овкуси със солта и черния пипер и оформи 20 - 24 малки топки. Изпържи ги в горещо олио в голям тиган на слаб огън от всички страни за около 10 min, докато добият хрупкава коричка.
3. В това време за салсата обели ананаса, отстрани твърдия кочан и нарежи месестата чат на плода на малки кубчета. Запечи леко в тиган без мазнина кокосовите стърготини, остави ги да изстинат. Нарежи зелената част на лука на много фини кръгчета. Откъсни и накълцай на ситно листенцата кориандър. Смеси с ананаса, кокосовите стърготини и кръгчетата лук, подправи със сока от лайм и солта. Сервирай салсата към кюфтенцата с останалия хляб.