Верига от любими рецепти
Пуешки рулца със зеленчуци и ориз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пуешки шницели пуешки шницели
(по ок. 170 g всеки)
4
свежо сирене с билки свежо сирене с билки60 g g
лук лук1 глави глава
олио олио2 с.л. с.л.
замразени моркови замразени моркови400 g g
замразен грах замразен грах250 g g
пилешки бульон пилешки бульон300 ml ml
соев сос соев сос1 с.л. с.л.
сгъстител за светъл сос сгъстител за светъл сос1 - 2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Пуешки рулца със зеленчуци и ориз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Обели лука и го нарежи на кубчета. Измий и подсуши пуешките шницели и ги натрий от двете страни с малко сол и черен пипер. Намажи ги от едната страна с 1 с.л. свежо сирене с билки, навий ги на рулца и ги затвори с дървени клечки.

2. Загрей олиото в тиган и изпържи рулцата от всички страни за ок. 5 min. Извади ги и ги остави настрана. Запържи за 3 min в тигана лука, замразените шайби моркови и граха, като бъркаш непрекъснато. Налей пилешкия бульон, постави отгоре рулцата и готви 15 min всичко под капак.

3. Междувременно кипни вода в тенджера, леко посоли и сложи пликчетата с ориз. Вари около 15 min. Остави пликчетата да се отцедят и извади ориза. Овкуси зеленчуковия сос със соев сос. Добави сгъстителя и загрей, докато сосът леко се сгъсти. Сервирай с ориза и пуешките рулца.

Съвет: Ако пуешките шницели са прекалено дебели за навиване, покрий ги преди овкусяване с малко фолио за свежо съхранение и ги начукай с чукче за месо.