
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пуешки шницели
пуешки шницели (по ок. 170 g всеки) | 4 | ||
свежо сирене с билки свежо сирене с билки | 60 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
олио олио | 2 с.л. с.л. | ||
замразени моркови замразени моркови | 400 g g | ||
замразен грах замразен грах | 250 g g | ||
пилешки бульон пилешки бульон | 300 ml ml | ||
соев сос соев сос | 1 с.л. с.л. | ||
сгъстител за светъл сос сгъстител за светъл сос | 1 - 2 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПуешки рулца със зеленчуци и ориз
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели лука и го нарежи на кубчета. Измий и подсуши пуешките шницели и ги натрий от двете страни с малко сол и черен пипер. Намажи ги от едната страна с 1 с.л. свежо сирене с билки, навий ги на рулца и ги затвори с дървени клечки.
2. Загрей олиото в тиган и изпържи рулцата от всички страни за ок. 5 min. Извади ги и ги остави настрана. Запържи за 3 min в тигана лука, замразените шайби моркови и граха, като бъркаш непрекъснато. Налей пилешкия бульон, постави отгоре рулцата и готви 15 min всичко под капак.
3. Междувременно кипни вода в тенджера, леко посоли и сложи пликчетата с ориз. Вари около 15 min. Остави пликчетата да се отцедят и извади ориза. Овкуси зеленчуковия сос със соев сос. Добави сгъстителя и загрей, докато сосът леко се сгъсти. Сервирай с ориза и пуешките рулца.
Съвет: Ако пуешките шницели са прекалено дебели за навиване, покрий ги преди овкусяване с малко фолио за свежо съхранение и ги начукай с чукче за месо.