
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пуешки шницели пуешки шницели | 500 g g | |
печурки
печурка (шийтаке) | 300 g g | |
лук
лук (шалот) | 3 | |
тиквички тиквичка | 400 g g | |
ориз ориз | 200 g g | |
олио олио | 4 с.л. с.л. | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
соев сос соев сос | 3 с.л. с.л. | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 100 ml ml | |
лимонов сок лимонов сок | ||
сол сол |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПуешко с тиквички и шийтаке в уок
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обелваме лука и разделяме всяка глава на четири. Почистваме и измиваме тиквичките и ги нарязваме на пръчици с дължина ок. 4 cm. Почистваме гъбите шийтаке и ги нарязваме на шайби. Измиваме и подсушаваме пуешките шницели и ги режем на ивици с дебелина 1/2 cm. Сваряваме ориза според указанията върху опаковката във вряща подсолена вода.
2. Загряваме 2 с. л. олио в уока и запържваме в него пуешките ивици при непрекъснато бъркане за 4 - 5 min. Обелваме чесъна, пресоваме го в тигана и овкусяваме с 2 с. л. соев сос. Изваждаме месото и го оставяме настрана.
3. Почистваме уока и загряваме 1 с.л. олио. Запържваме в него гъбите ок. 2 min при непрекъснато бъркане. Изваждаме ги. Загряваме останалото олио в уока и запържваме лука и тиквичките при непрекъснато бъркане 4 min, докато станат „ал денте“. Връщаме пуешкото месо и гъбите, заливаме със зеленчуковия бульон и задушаваме под капак 5 min. Овкусяваме със сок от лимон и останалия соев сос и сервираме с отцедения ориз.