Верига от любими рецепти
Пуешко с тиквички и шийтаке в уок

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пуешки шницели пуешки шницели500 g g
печурки печурка
(шийтаке)
300 g g
лук лук
(шалот)
3
тиквички тиквичка400 g g
ориз ориз200 g g
олио олио4 с.л. с.л.
чесън чесън2 скилидки скилидка
соев сос соев сос3 с.л. с.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
лимонов сок лимонов сок
сол сол

Пуешко с тиквички и шийтаке в уок

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Обелваме лука и разделяме всяка глава на четири. Почистваме и измиваме тиквичките и ги нарязваме на пръчици с дължина ок. 4 cm. Почистваме гъбите шийтаке и ги нарязваме на шайби. Измиваме и подсушаваме пуешките шницели и ги режем на ивици с дебелина 1/2 cm. Сваряваме ориза според указанията върху опаковката във вряща подсолена вода.

2. Загряваме 2 с. л. олио в уока и запържваме в него пуешките ивици при непрекъснато бъркане за 4 - 5 min. Обелваме чесъна, пресоваме го в тигана и овкусяваме с 2 с. л. соев сос. Изваждаме месото и го оставяме настрана.

3. Почистваме уока и загряваме 1 с.л. олио. Запържваме в него гъбите ок. 2 min при непрекъснато бъркане. Изваждаме ги. Загряваме останалото олио в уока и запържваме лука и тиквичките при непрекъснато бъркане 4 min, докато станат „ал денте“. Връщаме пуешкото месо и гъбите, заливаме със зеленчуковия бульон и задушаваме под капак 5 min. Овкусяваме със сок от лимон и останалия соев сос и сервираме с отцедения ориз.