Верига от любими рецепти
Рамстек с чимичури

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

рамстек рамстек2 бр. бр.
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
люти чушки люта чушка
(червена)
1
магданоз магданоз1 връзка връзка
риган риган0,5 връзка връзка
бял балсамов оцет бял балсамов оцет1 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
сол сол
алуминиево фолио алуминиево фолио

Рамстек с чимичури

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Обели лука и чесъна и ги нарежи на кубчета. Отстрани семките на лютата чушка и я накълцай на едро. Измий зелените подправки, изтръскай водата, откъсни листенцата и ги накълцай на едро.

2. Пасирай всичко с оцета и ½ ч. л. сол и остави сместа да почине 10 min. После сипи в нея маслиновото масло, разбъркай я, овкуси и остави още 20 - 30 min да се смесят ароматите.

3. Измий и подсуши рамстековете. Намажи ги с малко от утаилото се маслиново масло от соса и ги гриловай за 3 - 4 min от всяка страна на сгорещен грил или в горещ грил тиган, като леко ги посолиш. Остави ги да почиват 10 min, увити в алуминиево фолио. След това ги сервирай с останалия сос.

Купи в Lidl

ЛукЛук
Лук
13.05 - 19.05
-25%
1,99
1,49лв.