
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРататуй от тиквички и чери домати
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме лука и го нарязваме на фини полумесеци, след което го запържваме в тиган в загрятото маслиново масло. Когато омекне, добавяме целите скилидки чесън, две стръкчета мащерка, розмарин, 30 g масло и подправяме със сол, черен пипер и захар.
След като лукът се задуши до златисто, го разстиламе върху дъното на съд за печене и върху него започваме да редим ветрилообразно тиквичките и чери доматите.
За целта предварително сме нарязали чери доматите на тънки слайсове, а тиквичките - на шайби, а после на четвъртинки или шестинки според големината им. Слайсовете чери домати и тиквички трябва да са с приблизително еднаква големина, за да се изпекат равномерно и ястието да изглежда красиво.След като наредим зеленчуците, ги посоляваме и върху тях слагаме малко масло. Печем 30 минути в предварително загрята на 200°С фурна.
Как да сервираме:
Изпечените зеленчуци поднасяме поръсени с нарязания пресен копър и листенца мащерка. Допълваме със свежо бяло вино, за предпочитане ризлинг.