
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРататуй с кореноплодни зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в малко олио. Добавяме доматите и готвим, докато се сгъсти или за около 7-8 min.
Прехвърляме сместа в тава и подреждаме изправени или под лек наклон зеленчуците, нарязани на шайби със сходна дебелина. Сладкият картоф и цвеклото имат нужда от повече време за готвене от тиквичката и патладжана, затова е добре да ги нарежем на по-тънки парчета.
Овкусяваме със сол и пипер, поставяме маслото и малко олио. Сипваме вода, така че да покрие зеленчуците малко над половината.
Печем на 180° C за час и половина. Aко фурната е с по-силен горен реотан, покриваме зеленчуците с фолио през последните 20-30 min от печенето, за да не прегорят.
Охлаждаме и поднасяме с пресен босилек.