
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
вегански пастет вегански пастет | 250 g g | |
тофу
тофу (натурално) | 100 g g | |
домати домат | 50 g g | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
кленов сироп кленов сироп | 5 ml ml | |
маслиново масло маслиново масло | 10 ml ml | |
магданоз магданоз | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
хлебчета
хлебче (постни) | 4 бр. бр. | |
ядки ядки | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРазядка с вегански пастет, тофу и домат, поднесена с хлебче и печени ядки
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Накълцваме тофуто на дребно. Запечатваме го в сух тиган и го слагаме в купа.
В същия тиган слагаме маслиново масло и на бавен огън запържваме предварително настърганите домати. Добавяме сол, черен пипер, накълцания чесън и готвим, докато сместа се редуцира. Оставяме настрана да изстине.
В отделен тиган запечатваме ядките.
В купата с тофуто добавяме изстинала смес от домата, веганския пастет, кленовия сироп и объркваме до получаването на хомогенна смес. По желание можем да я минем и през блендер.
Поднасяме в чиния, като слагаме отдолу препеченото и намазано с маслиново масло хлебче, топка от разядката и поръсваме с печените ядки и магданоз.