Верига от любими рецепти
Разядка с вегански пастет, тофу и домат, поднесена с хлебче и печени ядки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

вегански пастет вегански пастет250 g g
тофу тофу
(натурално)
100 g g
домати домат50 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
кленов сироп кленов сироп5 ml ml
маслиново масло маслиново масло10 ml ml
магданоз магданоз
сол сол
черен пипер черен пипер
хлебчета хлебче
(постни)
4 бр. бр.
ядки ядки50 g g

Разядка с вегански пастет, тофу и домат, поднесена с хлебче и печени ядки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(1)

Начин на приготвяне

Накълцваме тофуто на дребно. Запечатваме го в сух тиган и го слагаме в купа.

В същия тиган слагаме маслиново масло и на бавен огън запържваме предварително настърганите домати. Добавяме сол, черен пипер, накълцания чесън и готвим, докато сместа се редуцира. Оставяме настрана да изстине.

В отделен тиган запечатваме ядките.

В купата с тофуто добавяме изстинала смес от домата, веганския пастет, кленовия сироп и объркваме до получаването на хомогенна смес. По желание можем да я минем и през блендер.

Поднасяме в чиния, като слагаме отдолу препеченото и намазано с маслиново масло хлебче, топка от разядката и поръсваме с печените ядки и магданоз.