Верига от любими рецепти
Рибай стек на грил, поднесен с печен картоф и круша

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

рибай стек рибай стек1
картофи картоф2
круши круша1
лук лук1 глави глава
чесън чесън1 глави глава
печурки печурка3 - 4
краве масло краве масло50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Рибай стек на грил, поднесен с печен картоф и круша

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(38)

Начин на приготвяне

Попиваме кръвта от месото с хартия. Овкусяваме го със сол и черен пипер. Печем го на силен огън* на грила за не повече от 4 - 5 min от всяка страна.

Правим разрез на всеки от картофите и ги овкусяваме със сол, пипер и мащерка. След което ги увиваме в метално фолио и ги слагаме на грила. Там печем също: нарязаната на филийки круша, гъбите - цели, а лука и чесъна, нарязани на половина с обвивките.

Готовото месо режем на слайсове и го овкусяваме с малко черен пипер, сол и масло. Върху изпечените картофи и гъби също добавяме масло.

Гарнираме с останалите печени зеленчуци и крушата и сервираме.

*Легенда за степента на приготвяне на месото:
Реар (сурово или най-малко изпечено месо): в зависимост от дебелината на стека, по 2 - 5 min от всяка страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 49°С ;
Мидиъм - Реар (сурово към средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 4 - 7 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 54,5°С;
Мидиъм (средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 6 - 10 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 60°С;
Мидиъм - Уел (средно към добре изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 8 - 11 min от страна в нагорещен тиган, след което 5 - 8 мин във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 65,5°С;
Уел дан (добре изпечено, не се препоръчва): в зависимост от дебелината на стека, по 11 - 13 min от страна в нагорещен тиган, след което 10 - 12 min във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 71°С
Всеки стек трябва задължително да почива на дъска 5 - 10 min след готвене преди да се разреже.

Купи в Lidl

Български мити картофиБългарски мити картофи
Български мити картофи
29.04 - 04.05
ТОП ЦЕНА
4,99лв.
ПечуркиПечурки
Печурки
02.05 - 04.05
ТОП ЦЕНА
1,75лв.
КрушиКруши
Круши
22.04 - 28.04
ТОП ЦЕНА
3,99лв.
Deutsche Markenbutter Краве маслоDeutsche Markenbutter Краве масло
Deutsche Markenbutter Краве масло
29.04 - 04.05
ТОП ЦЕНА
4,99лв.