
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
рибай стек рибай стек | 2 бр. бр. | ||
мащерка мащерка | 3 стръка стрък | ||
розмарин розмарин | 3 стръка стрък | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
бърбън уиски бърбън уиски | 30 ml ml | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
мед мед | 3 - 4 с.л. с.л. | ||
френска горчица
френска горчица (едрозърнеста) | 4 с.л. с.л. | ||
лайм
лайм (сока и кората) | |||
кориандър кориандър | 2 - 3 стръка стрък | ||
салата Айсберг салата Айсберг | |||
зелена салата зелена салата | 70 - 80 g g | ||
червена салата
червена салата (Лоло росо) | 100 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 80 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеРибай стек с медено-горчичен винегрет
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Мариновай стековете в смес от 2 стръка мащерка, 2 стръка розмарин, 1 скилидка чесън, 30 ml бърбън, 30 ml маслиново масло, сол и черен пипер
2. За по-лесно и удобно, може да мариноваш месото в найлонови торбички с цип (т.нар. зип лок торбички). Или да използваш купа, която да покриеш с капак или стреч фолио
3. Остави маринованите стекове поне за 2 h в хладилник, а най-добре е да престоят така и цяла нощ
4. Извади месото от хладилника поне 30 min преди готвене, за да е на стайна температура
5. В силно нагорещен тиган с малкомаслиново масло запечатай месото от двете страни до желаната степен на изпичане
6. На финала постави по 1 стрък мащерка и розмарин, както и маслото, и поливай стековете с разтопената мазнина
7. След като извадиш стековете от тигана, ги остави да „починат“ поне 10 min
8. В купа смеси горчицата и меда, сока и настърганата кора от лайма, нарязания коринадър и сол на вкус
9. Разбъркай и започни да наливашмаслиновото масло на тънка струя, като едновременно с това разбъркваш динамично
10. След това накъсай салатите в същата купа и разбъркай добре с дресинга
11. Поднеси салатата като гарнитура към стека