
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРибени пръчици от сьомга със салата от краставица
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Извади филетата сьомга, подреди ги едно до друго в чиния и ги остави да се размразят. 2. Обели краставицата и я нарежи на много тънки шайби или я рендосай. Измий копъра, изтръскай водата, откъсни връхчетата и ги наситни. Разбъркай с йогурта и сока от лимон, овкуси със солта, черния пипер и малко захар. Смеси с краставицата и остави на хладно.
3. Подправи от двете страни със солта и черния пипер. Постави в две дълбоки чинии брашно и галета. Разбий яйцето, изсипи го в друга дълбока чиния и го разбъркай леко с вилица.
4. Измий и подсуши рибните филета и ги нарежи на ивици с ширина ок. 3 cm. Оваляй ги в брашното, после изтупай от тях внимателно излишното. Потопи ги в яйцето и ги оваляй в галетата, като леко я притиснеш.
5. Загрей олио в голям тиган с незалепващо покритие и изпържи в него парчетата риба на средно силен котлон, като ги обръщаш много внимателно. Пържи в зависимост от дебелината им - за около 7 - 10 min, докато станат златистокафяви. Сервирай със салатата от краставица.
Съвет: Ястието си подхожда с картофено пюре.