Верига от любими рецепти
Рибени пръчици от сьомга със салата от краставица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филета от сьомга филе от сьомга500 g g
краставици краставица600
копър копър1 връзка връзка
йогурт йогурт150 g g
лимонов сок лимонов сок1 ч.л. ч.л.
сол сол0,5 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер
захар захар
брашно брашно2 с.л. с.л.
галета галета75 g g
яйца яйце1
олио олио3 с.л. с.л.

Рибени пръчици от сьомга със салата от краставица

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Извади филетата сьомга, подреди ги едно до друго в чиния и ги остави да се размразят. 2. Обели краставицата и я нарежи на много тънки шайби или я рендосай. Измий копъра, изтръскай водата, откъсни връхчетата и ги наситни. Разбъркай с йогурта и сока от лимон, овкуси със солта, черния пипер и малко захар. Смеси с краставицата и остави на хладно.

3. Подправи от двете страни със солта и черния пипер. Постави в две дълбоки чинии брашно и галета. Разбий яйцето, изсипи го в друга дълбока чиния и го разбъркай леко с вилица.

4. Измий и подсуши рибните филета и ги нарежи на ивици с ширина ок. 3 cm. Оваляй ги в брашното, после изтупай от тях внимателно излишното. Потопи ги в яйцето и ги оваляй в галетата, като леко я притиснеш.

5. Загрей олио в голям тиган с незалепващо покритие и изпържи в него парчетата риба на средно силен котлон, като ги обръщаш много внимателно. Пържи в зависимост от дебелината им - за около 7 - 10 min, докато станат златистокафяви. Сервирай със салатата от краставица.

Съвет: Ястието си подхожда с картофено пюре.