
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки
червена леща червена леща | 300 g g | |
пресен лук пресен лук | 0,5 връзка връзка | |
печурки печурка | 100 g g | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
сушени домати сушен домат | 50 g g | |
аспержи аспержи | 50 g g | |
кокосово масло кокосово масло | 100 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | |
тофу
тофу (пушено) | 50 g g | |
лимони лимон | 1 резена резен | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 100 ml ml | |
къри къри | ||
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРизото от червена леща, зеленчуци, кокосово масло и тофу
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тенджера наливаме 100 ml вода, a като заври, изстискваме едно резенче лимон. Слагаме предварително изчистените от кората аспержи и ги бланшираме за около 1 min. Изваждаме ги от врящата вода и ги слагаме в лед.
Нарязваме всички зеленчуци на дребни кубчета. В тенджера слагаме кокосовото и маслиновото масло и задушаваме зеленчуците за 10 min заедно с подправките. След това доливаме 100 ml зеленчуков бульон и оставяме за още 5 min.
Слагаме лещата, а при необходимост - още малко бульон, и оставяме да се сготви за още 10 min.
Добавяме настърганото тофу в ризотото и объркваме добре. Поднасяме със сварените аспержи.