Верига от любими рецепти
Ризото с кокосово мляко, зеленчуци и тофу

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

ориз басмати ориз басмати300 g g
кокосово мляко кокосово мляко150 ml ml
тофу тофу100 g g
пресен лук пресен лук50 g g
печурки печурка50 g g
пачи крак пачи крак50 g g
селъри селъри50 g g
чесън чесън5 g g
домати домат100 g g
олио олио50 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон50 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Ризото с кокосово мляко, зеленчуци и тофу

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(523)

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза до полуготовност.

В олио задушаваме ситно нарязаните зеленчуци. Добавяме кокосовото мляко и зеленчуковия бульон. Овкусяваме със сол, чесън и черен пипер. Прибавяме ориза и на бавен огън бъркаме, като внимаваме да не загори. Готвим до готовност.

Правим конкасе от домат, като обелваме люспите, махаме семките и нарязваме месестата част на домата на дребни кубчета.

Накрая сгъстяваме с половината настъргано тофу и доматите.

Поднасяме с настъргано тофу.