
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ориз басмати ориз басмати | 300 g g | ||
кокосово мляко кокосово мляко | 150 ml ml | ||
тофу тофу | 100 g g | ||
пресен лук пресен лук | 50 g g | ||
печурки печурка | 50 g g | ||
пачи крак пачи крак | 50 g g | ||
селъри селъри | 50 g g | ||
чесън чесън | 5 g g | ||
домати домат | 100 g g | ||
олио олио | 50 ml ml | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 50 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеРизото с кокосово мляко, зеленчуци и тофу
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Сваряваме ориза до полуготовност.
В олио задушаваме ситно нарязаните зеленчуци. Добавяме кокосовото мляко и зеленчуковия бульон. Овкусяваме със сол, чесън и черен пипер. Прибавяме ориза и на бавен огън бъркаме, като внимаваме да не загори. Готвим до готовност.
Правим конкасе от домат, като обелваме люспите, махаме семките и нарязваме месестата част на домата на дребни кубчета.
Накрая сгъстяваме с половината настъргано тофу и доматите.
Поднасяме с настъргано тофу.