
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ориз басмати ориз басмати | 300 g g | |
кокосово мляко кокосово мляко | 150 ml ml | |
тофу тофу | 100 g g | |
пресен лук пресен лук | 50 g g | |
печурки печурка | 50 g g | |
пачи крак пачи крак | 50 g g | |
селъри селъри | 50 g g | |
чесън чесън | 5 g g | |
домати домат | 100 g g | |
олио олио | 50 ml ml | |
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 50 ml ml | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listРизото с кокосово мляко, зеленчуци и тофу
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Сваряваме ориза до полуготовност.
В олио задушаваме ситно нарязаните зеленчуци. Добавяме кокосовото мляко и зеленчуковия бульон. Овкусяваме със сол, чесън и черен пипер. Прибавяме ориза и на бавен огън бъркаме, като внимаваме да не загори. Готвим до готовност.
Правим конкасе от домат, като обелваме люспите, махаме семките и нарязваме месестата част на домата на дребни кубчета.
Накрая сгъстяваме с половината настъргано тофу и доматите.
Поднасяме с настъргано тофу.