
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеРуло „Стефани“ с пъстра гарнитура
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Предварително сваряваме моркова и две яйца, нарязваме лука и магданоза на ситно, а киселите краставични - на две по дължина.
Подправяме каймата със сол, черен пипер и чубрица. Чукваме едно яйце и прибавяме лука и магданоза. Объркваме добре сместа и я разстиламе върху хартия за печене, предварително намазана с олио. Яйцата нарязваме на четвъртинки и с тях правим един ред по дължината на каймата.
Продължаваме с ред от нарязаните моркови, следват краставичките. Започваме откъм страната на продуктите да завиваме каймата на руло. Притискаме го и оформяме добре, след което го намазваме с леко разбития белтък.В намазнена с олио тава за печене поставяме готовото руло и доливаме вода, колкото да покрие 1 - 2 пръста от дъното. Печем 35 - 40 минути в предварително загрята на 180°С фурна. След това махаме фолиото, поръсваме рулото с настъргания кашкавал и го връщаме да се запече за още 5 - 10 минути, докато кашкавалът придобие златист загар.
За гарнитурата нарязваме морковите на тънки ленти и ги бланшираме заедно с броколите, като първо ги потапяме в подсолена вряща вода за 2 - 3 минути, после ги пресичаме през купа със студена вода и лед и ги прецеждаме. В тиган разтопяваме маслото и задушаваме за няколко минути морковите и броколите, подправяме ги със сол, черен пипер и накълцания чесън и сваляме от котлона.
Изчакваме рулото леко да изстине и го нарязваме на парчета. Поднасяме го с гарнитура от задушените зеленчуци.