Верига от любими рецепти
Руло „Стефани“ с пъстра гарнитура

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кайма кайма
("Стара планина")
1 kg kg
олио олио20 ml ml
кашкавал кашкавал150 g g
чубрица чубрица1 ч.л. ч.л.
лук лук1 глави глава
магданоз магданоз1 връзка връзка
яйца яйце3
белтъци белтък1
моркови морков1
кисели краставички кисела краставичка3
сол сол
черен пипер черен пипер

За гарнитурата

броколи броколи200 g g
моркови морков150 g g
краве масло краве масло50 g g
чесън чесън

Руло „Стефани“ с пъстра гарнитура

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(16)

Начин на приготвяне

Предварително сваряваме моркова и две яйца, нарязваме лука и магданоза на ситно, а киселите краставични - на две по дължина.

Подправяме каймата със сол, черен пипер и чубрица. Чукваме едно яйце и прибавяме лука и магданоза. Объркваме добре сместа и я разстиламе върху хартия за печене, предварително намазана с олио. Яйцата нарязваме на четвъртинки и с тях правим един ред по дължината на каймата.

Продължаваме с ред от нарязаните моркови, следват краставичките. Започваме откъм страната на продуктите да завиваме каймата на руло. Притискаме го и оформяме добре, след което го намазваме с леко разбития белтък.В намазнена с олио тава за печене поставяме готовото руло и доливаме вода, колкото да покрие 1 - 2 пръста от дъното. Печем 35 - 40 минути в предварително загрята на 180°С фурна. След това махаме фолиото, поръсваме рулото с настъргания кашкавал и го връщаме да се запече за още 5 - 10 минути, докато кашкавалът придобие златист загар.

За гарнитурата нарязваме морковите на тънки ленти и ги бланшираме заедно с броколите, като първо ги потапяме в подсолена вряща вода за 2 - 3 минути, после ги пресичаме през купа със студена вода и лед и ги прецеждаме. В тиган разтопяваме маслото и задушаваме за няколко минути морковите и броколите, подправяме ги със сол, черен пипер и накълцания чесън и сваляме от котлона.

Изчакваме рулото леко да изстине и го нарязваме на парчета. Поднасяме го с гарнитура от задушените зеленчуци.