
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За соса:
краве масло краве масло | 100 g g | ||
жълтъци жълтък | 2 | ||
доматен сос доматен сос | 30 g g | ||
сос Табаско сос Табаско | 5 ml ml | ||
лимони лимон | 1 | ||
черен пипер черен пипер | 1 щипки щипка |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСьомга с пюре от броколи и пикантен сос „Холандез“
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Овкусяваме сьомгата със сол и черен пипер и я запечатваме в намазнен тиган от всички страни за около 1 min. След това я печем в добре загрята фурна на 200° С за около 5 - 7 min.
За пюрето - почистваме броколите от дръжките. Варим ги в подсолена вода за около 30 min и ги отцеждаме. Сваряваме и картофите и към всички зеленчуци добавяме маслото, сметаната, сол и черен пипер и пасираме до готовност.
Соса правим, като разтопяваме маслото, но следим да не става много горещо. Към него на водна баня добавяме много бавно жълтъците, при непрекъснато бъркане. Внимаваме да не се пресече. Прибавяме сока от лимона, табаското, доматения сос и щипка черен пипер. Объркваме добре цялата смес.
Поднасяме филето върху пюрето от броколи, поливаме със соса и декорираме със стрък босилек.