Верига от любими рецепти
Сьомга с пюре от броколи и пикантен сос „Холандез“

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

филета от сьомга филе от сьомга4 бр. бр.
броколи броколи400 g g
картофи картоф200 g g
краве масло краве масло150 g g
олио олио10 ml ml
сметана за готвене сметана за готвене50 ml ml
босилек босилек1 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

За соса:

краве масло краве масло100 g g
жълтъци жълтък2
доматен сос доматен сос30 g g
сос Табаско сос Табаско5 ml ml
лимони лимон1
черен пипер черен пипер1 щипки щипка

Сьомга с пюре от броколи и пикантен сос „Холандез“

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(8)

Начин на приготвяне

Овкусяваме сьомгата със сол и черен пипер и я запечатваме в намазнен тиган от всички страни за около 1 min. След това я печем в добре загрята фурна на 200° С за около 5 - 7 min.

За пюрето - почистваме броколите от дръжките. Варим ги в подсолена вода за около 30 min и ги отцеждаме. Сваряваме и картофите и към всички зеленчуци добавяме маслото, сметаната, сол и черен пипер и пасираме до готовност.

Соса правим, като разтопяваме маслото, но следим да не става много горещо. Към него на водна баня добавяме много бавно жълтъците, при непрекъснато бъркане. Внимаваме да не се пресече. Прибавяме сока от лимона, табаското, доматения сос и щипка черен пипер. Объркваме добре цялата смес.

Поднасяме филето върху пюрето от броколи, поливаме със соса и декорираме със стрък босилек.