Верига от любими рецепти
Сьомгова пъстърва с крем сос от тиквички и аспержи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

филе от сьомгова пъстърва филе от сьомгова пъстърва400 g g
талиатели талиатели300 g g
тиквички тиквичка
(голяма)
1
аспержи аспержи70 g g
сметана за готвене сметана за готвене100 ml ml
кашу кашу
(сурово)
30 g g
босилек босилек10 листа лист
чесън чесън2 скилидки скилидка
пармезан пармезан80 g g
маслиново масло маслиново масло60 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Сьомгова пъстърва с крем сос от тиквички и аспержи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Почисти сьомговата пъстърва от кости и я постави върху хартия за печене

2. Овкуси със сол, черен пипер и маслиново масло и загъни рибата в хартията, така че да се оформят малки пакетчета

3. Печи 15 min в предварително загрята на 200°С фурна

4. Настържи тиквичките и ги остави леко да се отцедят

5. Почисти аспержите и ги бланширай връхчетата им за 3 - 4 min в гореща вода, след което ги потопи в купа с лед

6. След като ги отцедиш, ги задуши в загрято маслиново масло

7. Извади аспержите и сложи в тигана тиквичките и нарязаните дръжки на аспержите, задуши ги и добави сметаната

8. След това ги пасирай и върни връхчетата от аспержи в тигана

9. Овкуси със сол и черен пипер

10. Свари пастата според указанията на опаковката и след като я отцедиш, я задуши за кратко в загрят тиган с малко маслиново масло, накълцан чесън и ситно нарязан пресен босилек

11. Добави суровото кашу и разбъркай

12. Поднеси пастата като канапе, върху нея постави от изпечената риба, полей с крем соса и настържи пармезан