
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСаганаки със сотирани калмари, запечени със сирене от овче и козе мляко
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме калмарите и ги нарязваме на жулиени. Сотираме ги в тиган с маслиново масло за около 3 – 4 min.
Отделно нарязваме чушката, моркова и лука на малки кубчетa и ги задушаваме в тиган с масло. Настъргваме домата на ренде като внимаваме да няма люспи и го прибавяме към зеленчуците. Овкусяваме със сол, черен пипер, микса от подправки, чесъна, пресния босилек и доматеното пюре. След това добавяме сотираните калмари и на бавен огън оставяме да редуцира.
В подходящ съд за печене слагаме сместа, настъргваме сиренето отгоре и запичаме за 5 –7 min на предварително загрята фурна на 200° С.