
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
калмари калмар | 600 g g | |
сирене от овче и козе мляко сирене от овче и козе мляко | 200 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 100 ml ml | |
микс от подправки
микс от подправки (в гръцки стил) | 10 g g | |
червени чушки червена чушка | 100 g g | |
лук лук | 50 g g | |
моркови морков | 50 g g | |
домати домат | 200 g g | |
доматено пюре доматено пюре | 20 g g | |
сол сол | 10 g g | |
черен пипер черен пипер | 5 g g | |
босилек
босилек (пресен) | 5 g g | |
краве масло краве масло | 20 g g | |
чесън чесън | 5 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСаганаки със сотирани калмари, запечени със сирене от овче и козе мляко
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме калмарите и ги нарязваме на жулиени. Сотираме ги в тиган с маслиново масло за около 3 – 4 min.
Отделно нарязваме чушката, моркова и лука на малки кубчетa и ги задушаваме в тиган с масло. Настъргваме домата на ренде като внимаваме да няма люспи и го прибавяме към зеленчуците. Овкусяваме със сол, черен пипер, микса от подправки, чесъна, пресния босилек и доматеното пюре. След това добавяме сотираните калмари и на бавен огън оставяме да редуцира.
В подходящ съд за печене слагаме сместа, настъргваме сиренето отгоре и запичаме за 5 –7 min на предварително загрята фурна на 200° С.