Верига от любими рецепти
Саганаки със сотирани калмари, запечени със сирене от овче и козе мляко

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

калмари калмар600 g g
сирене от овче и козе мляко сирене от овче и козе мляко200 g g
маслиново масло маслиново масло100 ml ml
микс от подправки микс от подправки
(в гръцки стил)
10 g g
червени чушки червена чушка100 g g
лук лук50 g g
моркови морков50 g g
домати домат200 g g
доматено пюре доматено пюре20 g g
сол сол10 g g
черен пипер черен пипер5 g g
босилек босилек
(пресен)
5 g g
краве масло краве масло20 g g
чесън чесън5 g g

Саганаки със сотирани калмари, запечени със сирене от овче и козе мляко

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(16)

Начин на приготвяне

Почистваме калмарите и ги нарязваме на жулиени. Сотираме ги в тиган с маслиново масло за около 3 – 4 min.

Отделно нарязваме чушката, моркова и лука на малки кубчетa и ги задушаваме в тиган с масло. Настъргваме домата на ренде като внимаваме да няма люспи и го прибавяме към зеленчуците. Овкусяваме със сол, черен пипер, микса от подправки, чесъна, пресния босилек и доматеното пюре. След това добавяме сотираните калмари и на бавен огън оставяме да редуцира.

В подходящ съд за печене слагаме сместа, настъргваме сиренето отгоре и запичаме за 5 –7 min на предварително загрята фурна на 200° С.