
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
брюкселско зеле брюкселско зеле | 500 g g | |
бекон
бекон (пушен) | 80 g g | |
круши круша | 1 бр. бр. | |
семена от нар семена от нар | 2 с.л. с.л. |
За дресинга
лимонов сок лимонов сок | 1 с.л. с.л. | |
портокалов сок портокалов сок | 1 с.л. с.л. | |
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | |
мед мед | 1 ч.л. ч.л. | |
горчица горчица | 1 ч.л. ч.л. | |
сол сол |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСалата от брюкселско зеле, круша и бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме брюкселското зеле. Разполовяваме го, отстраняваме кочана и го нарязваме на
тънки ивици. В загрят тиган добавяме 1 с.л. маслиново масло и прибавяме нарязаното зеле.
Готвим го за не повече от 2-3 min, за да омекне леко и да придобие свеж зелен цвят.
Нарязваме бекона на тънки ивици и го запичаме в тигана, докато стане хрупкав и златист. Крушата нарязваме на малки кубчета.
В подходяща купа слагаме охладеното брюкселско зеле и го овкусяваме с дресинга.
Прибавяме бекона, крушата и зърната нар. Разбъркваме леко и сервираме.