
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
брюкселско зеле брюкселско зеле | 500 g g | ||
бекон
бекон (пушен) | 80 g g | ||
круши круша | 1 бр. бр. | ||
семена от нар семена от нар | 2 с.л. с.л. |
За дресинга
лимонов сок лимонов сок | 1 с.л. с.л. | ||
портокалов сок портокалов сок | 1 с.л. с.л. | ||
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | ||
мед мед | 1 ч.л. ч.л. | ||
горчица горчица | 1 ч.л. ч.л. | ||
сол сол |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСалата от брюкселско зеле, круша и бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме брюкселското зеле. Разполовяваме го, отстраняваме кочана и го нарязваме на
тънки ивици. В загрят тиган добавяме 1 с.л. маслиново масло и прибавяме нарязаното зеле.
Готвим го за не повече от 2-3 min, за да омекне леко и да придобие свеж зелен цвят.
Нарязваме бекона на тънки ивици и го запичаме в тигана, докато стане хрупкав и златист. Крушата нарязваме на малки кубчета.
В подходяща купа слагаме охладеното брюкселско зеле и го овкусяваме с дресинга.
Прибавяме бекона, крушата и зърната нар. Разбъркваме леко и сервираме.