Верига от любими рецепти
Салата от брюкселско зеле, круша и бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

брюкселско зеле брюкселско зеле500 g g
бекон бекон
(пушен)
80 g g
круши круша1 бр. бр.
семена от нар семена от нар2 с.л. с.л.

За дресинга

лимонов сок лимонов сок1 с.л. с.л.
портокалов сок портокалов сок1 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
мед мед1 ч.л. ч.л.
горчица горчица1 ч.л. ч.л.
сол сол

Салата от брюкселско зеле, круша и бекон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(30)

Начин на приготвяне

Почистваме брюкселското зеле. Разполовяваме го, отстраняваме кочана и го нарязваме на
тънки ивици. В загрят тиган добавяме 1 с.л. маслиново масло и прибавяме нарязаното зеле.
Готвим го за не повече от 2-3 min, за да омекне леко и да придобие свеж зелен цвят. 
Нарязваме бекона на тънки ивици и го запичаме в тигана, докато стане хрупкав и златист. Крушата нарязваме на малки кубчета.
В подходяща купа слагаме охладеното брюкселско зеле и го овкусяваме с дресинга.
Прибавяме бекона, крушата и зърната нар. Разбъркваме леко и сервираме.