Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кайма смес
кайма смес (смес) | 500 g g | |
фузили фузили | 250 g g | |
репичка репичка | 1 връзка връзка | |
рукола рукола | 75 g g | |
чушки чушка | 1 | |
йогурт йогурт | 150 g g | |
заквасена сметана заквасена сметана | 50 g g | |
захар захар | 1 щипки щипка | |
лимонов сок
лимонов сок (няколко капки) | ||
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
сладък червен пипер сладък червен пипер | 0,5 ч.л. ч.л. | |
маринован зелен пипер на зърна маринован зелен пипер на зърна | 2 - 3 ч.л. ч.л. | |
микс от подправки микс от подправки | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listСалата от фузили с кюфтенца и зелен дресинг с йогурт
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Свари пастата във вряща подсолена вода, излей водата и залей със студена. Остави фузилите да се отцедят.
2. Измий репичките и ги нарежи на ситно. Измий чушката, отстрани ѝ семките и я нарежи на малки кубчета.
3. Отцеди зеления пипер и го накълцай на ситно. Смеси го с йогурта и сметаната, подправи със солта, захарта и сока от лимон. Разбъркай с пастата, репичките и чушката и ги остави да починат ок. 1 h, за да се смесят ароматите.
4. Омеси каймата със солта, червения пипер, черния пипер и замразените подправки и оформи 24 малки кюфтенца. Запържи ги от всички страни в сгорещено маслиново масло за ок. 12 min на слаб до среден огън и ги остави върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
5. Почисти, измий и накъсай руколата. Преди сервиране овкуси салатата, добави ѝ руколата и гарнирай с нея кюфтенцата.