Верига от любими рецепти
Салата от фузили с кюфтенца и зелен дресинг с йогурт

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кайма кайма
(смес)
500 g g
фузили фузили250 g g
репичка репичка1 връзка връзка
рукола рукола75 g g
чушки чушка1
йогурт йогурт150 g g
заквасена сметана заквасена сметана50 g g
захар захар1 щипки щипка
лимонов сок лимонов сок
(няколко капки)
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
сладък червен пипер сладък червен пипер0,5 ч.л. ч.л.
маринован зелен пипер на зърна маринован зелен пипер на зърна2 - 3 ч.л. ч.л.
микс от подправки микс от подправки50 g g

Салата от фузили с кюфтенца и зелен дресинг с йогурт

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Свари пастата във вряща подсолена вода, излей водата и залей със студена. Остави фузилите да се отцедят.

2. Измий репичките и ги нарежи на ситно. Измий чушката, отстрани ѝ семките и я нарежи на малки кубчета.

3. Отцеди зеления пипер и го накълцай на ситно. Смеси го с йогурта и сметаната, подправи със солта, захарта и сока от лимон. Разбъркай с пастата, репичките и чушката и ги остави да починат ок. 1 h, за да се смесят ароматите.

4. Омеси каймата със солта, червения пипер, черния пипер и замразените подправки и оформи 24 малки кюфтенца. Запържи ги от всички страни в сгорещено маслиново масло за ок. 12 min на слаб до среден огън и ги остави върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

5. Почисти, измий и накъсай руколата. Преди сервиране овкуси салатата, добави ѝ руколата и гарнирай с нея кюфтенцата.