Верига от любими рецепти
Салата от киноа, козе сирене и печени кореноплодни зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

киноа киноа100 g g
червено цвекло червено цвекло0,5 g g
сладки картофи сладък картоф0,5 бр. бр.
моркови морков2 бр. бр.
червен лук червен лук1 глави глава
земни ябълки земна ябълка2 - 3 бр. бр.
чесън чесън5 - 6 скилидки скилидка
магданоз магданоз3 - 4 стръка стрък
козе сирене козе сирене
(или фета)
50 g g

За дресинга

маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
лимонов сок лимонов сок1 с.л. с.л.
мед мед0,5 ч.л. ч.л.
сол сол

Салата от киноа, козе сирене и печени кореноплодни зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(18)

Начин на приготвяне

Обелваме лука, цвеклото, морковите и сладкия картоф.
Лукът нарязваме на полумесеци, морковите и земната ябълка – на шайби, а цвеклото и сладкия картоф – на кубчета. Скилидките чесън оставяме цели, необелени. 
Овкусяваме зеленчуците с маслиново масло и сол. Изпичаме ги на 180° С, докато омекнат.
Измиваме добре киноата. Най-добре е да я накиснем от предната вечер.
Слагаме я в тенджера. Добавяме 200 ml студена вода. След като водата заври, намаляваме степента на котлона. Оставяме да къкри под капак, докато абсорбира течността.
Приготвяме дресинга и овкусяваме охладената киноа. Върху нея подреждаме зеленчуците,
овкусяваме ги с лъжица от дресинга, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.