
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
киноа киноа | 100 g g | ||
червено цвекло червено цвекло | 0,5 g g | ||
сладки картофи сладък картоф | 0,5 бр. бр. | ||
моркови морков | 2 бр. бр. | ||
червен лук червен лук | 1 глави глава | ||
земни ябълки земна ябълка | 2 - 3 бр. бр. | ||
чесън чесън | 5 - 6 скилидки скилидка | ||
магданоз магданоз | 3 - 4 стръка стрък | ||
козе сирене
козе сирене (или фета) | 50 g g |
За дресинга
маслиново масло маслиново масло | 2 с.л. с.л. | ||
лимонов сок лимонов сок | 1 с.л. с.л. | ||
мед мед | 0,5 ч.л. ч.л. | ||
сол сол |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСалата от киноа, козе сирене и печени кореноплодни зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме лука, цвеклото, морковите и сладкия картоф.
Лукът нарязваме на полумесеци, морковите и земната ябълка – на шайби, а цвеклото и сладкия картоф – на кубчета. Скилидките чесън оставяме цели, необелени.
Овкусяваме зеленчуците с маслиново масло и сол. Изпичаме ги на 180° С, докато омекнат.
Измиваме добре киноата. Най-добре е да я накиснем от предната вечер.
Слагаме я в тенджера. Добавяме 200 ml студена вода. След като водата заври, намаляваме степента на котлона. Оставяме да къкри под капак, докато абсорбира течността.
Приготвяме дресинга и овкусяваме охладената киноа. Върху нея подреждаме зеленчуците,
овкусяваме ги с лъжица от дресинга, натрошеното сирене и ситно нарязания магданоз.