Верига от любими рецепти
Салата от леща и круши с Фета и авокадо

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

червена леща червена леща200 g g
сирене Фета сирене Фета100 g g
авокадо авокадо
(узряло)
1
круши круша
(твърда, узряла)
1
лимонов сок лимонов сок4 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.
канела канела щипки щипка
зеленчуков бульон зеленчуков бульон400 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
кимион кимион
(млян)
1 ч.л. ч.л.

Салата от леща и круши с Фета и авокадо

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(14)

Начин на приготвяне

1. Кипни зеленчуковия бульон, добави лещата и остави да къкри под капак 5 min. След това свали лещата от котлона и я остави покрита за 5 - 7 min, за да набъбне. Махни капака и остави да изстине малко.

2. Разбъркай 2 с.л. сок от лимон заедно с маслиновото масло, канелата, кимиона, солта и черния пипер. Смеси с топлата леща. Остави да изстине напълно и да престои 1 - 2 h.

3. За сервиране обели авокадото, махни костилката и нарежи на кубчета месестата част. Обели крушата, отстрани семките и я нарежи на кубчета. Смеси двата плода с останалия сок от лимон. Разбъркай със салатата и овкуси. Натроши отгоре сиренето Фета.

Съвет:
Към салатата подхожда дип от натурален йогурт и мента.

Купи в Lidl

КрушиКруши
Круши
05.10 - 08.10
-21%
3,19
2,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.