
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
червена леща червена леща | 200 g g | ||
сирене Фета сирене Фета | 100 g g | ||
авокадо
авокадо (узряло) | 1 | ||
круши
круша (твърда, узряла) | 1 | ||
лимонов сок лимонов сок | 4 с.л. с.л. | ||
маслиново масло маслиново масло | 3 с.л. с.л. | ||
канела канела | щипки щипка | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 400 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
кимион
кимион (млян) | 1 ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСалата от леща и круши с Фета и авокадо
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Кипни зеленчуковия бульон, добави лещата и остави да къкри под капак 5 min. След това свали лещата от котлона и я остави покрита за 5 - 7 min, за да набъбне. Махни капака и остави да изстине малко.
2. Разбъркай 2 с.л. сок от лимон заедно с маслиновото масло, канелата, кимиона, солта и черния пипер. Смеси с топлата леща. Остави да изстине напълно и да престои 1 - 2 h.
3. За сервиране обели авокадото, махни костилката и нарежи на кубчета месестата част. Обели крушата, отстрани семките и я нарежи на кубчета. Смеси двата плода с останалия сок от лимон. Разбъркай със салатата и овкуси. Натроши отгоре сиренето Фета.
Съвет:
Към салатата подхожда дип от натурален йогурт и мента.