
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филе от херинга филе от херинга | 300 g g | ||
пресен лук пресен лук | 2 стръка стрък | ||
див лук див лук | 1 връзка връзка | ||
ябълки
ябълка (кисели) | 2 | ||
прясно зърнесто сирене
високомаслено прясно зърнесто сирене (диетично) | 75 g g | ||
йогурт
йогурт (нискомаслен 1,5 %) | 75 g g | ||
хрян
хрян (консервиран) | 2 ч.л. ч.л. | ||
прясно мляко
прясно мляко (нискомаслено) | 2 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
резене
резене (познат и като резенѐ) | 200 g g | ||
захар захар |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСалата от маринована херинга с ябълки и дресинг с хрян
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти зеления лук и го нарежи на фини колелца. Почисти дивия копър, остави на страна листата. Отстрани твърдата сърцевина на луковицата и настържи на фини шайби. Ако е необходимо, измий филетата от херинга във вода, за да не са прекалено солени и ги остави добре да се отцедят. Нарежи ги на парчета с големината на една хапка.
2. Смеси и разбъркай зърнестото сирене, йогурта, хряна и прясното мляко и подправи със солта, черния пипер и захарта, така че да се получи пикантен вкус. Измий ябълките, раздели ги на четири, отстрани семките и нарежи или рендосай четвъртинките напряко на фини шайбички. Смеси с подготвените съставки и остави покрито най-малко за 2 h в хладилника да почине и да се смесят ароматите.
3. Нарежи дивия лук на колелца и накълцай листата на дивия копър. Поръси с тях салатата, като преди това още веднъж я овкусиш