Верига от любими рецепти
Салата от маринована херинга с ябълки и дресинг с хрян

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от херинга филе от херинга300 g g
пресен лук пресен лук2 стръка стрък
див лук див лук1 връзка връзка
ябълки ябълка
(кисели)
2
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене
(диетично)
75 g g
йогурт йогурт
(нискомаслен 1,5 %)
75 g g
хрян хрян
(консервиран)
2 ч.л. ч.л.
прясно мляко прясно мляко
(нискомаслено)
2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
резене резене
(познат и като резенѐ)
200 g g
захар захар

Салата от маринована херинга с ябълки и дресинг с хрян

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(0)

Начин на приготвяне

1. Почисти зеления лук и го нарежи на фини колелца. Почисти дивия копър, остави на страна листата. Отстрани твърдата сърцевина на луковицата и настържи на фини шайби. Ако е необходимо, измий филетата от херинга във вода, за да не са прекалено солени и ги остави добре да се отцедят. Нарежи ги на парчета с големината на една хапка.

2. Смеси и разбъркай зърнестото сирене, йогурта, хряна и прясното мляко и подправи със солта, черния пипер и захарта, така че да се получи пикантен вкус. Измий ябълките, раздели ги на четири, отстрани семките и нарежи или рендосай четвъртинките напряко на фини шайбички. Смеси с подготвените съставки и остави покрито най-малко за 2 h в хладилника да почине и да се смесят ароматите.

3. Нарежи дивия лук на колелца и накълцай листата на дивия копър. Поръси с тях салатата, като преди това още веднъж я овкусиш