Верига от любими рецепти
Салата от ряпа с печени орехи в ракия по рецепта на шеф Шишков

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

орехи орех200 g g
ракия ракия50 ml ml
червен пипер червен пипер1 с.л. с.л.
репи ряпа2 глави глава
репичка репичка200 g g
мед мед30 g g
оцет оцет100 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Салата от ряпа с печени орехи в ракия

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(7)

Начин на приготвяне

Накисваме орехите в ракията за 30 минути. След като се мариноват, ги отцеждаме и ги овкусяваме с червения пипер, солта и черния пипер. Печем ги в предварително загрята фурна на 180° C за 20 минути.
Меда кипваме с оцета и оставяме да се сгъсти. Настъргваме ряпата и репичките и овкусяваме със сол ис медения дресинг, след което поръсваме с печените орехи.

Интересно: Орехите са имали широка употреба в нашата кухня. Използвали са ги в каши, баници, правели са от тях дори шарлан - студенопресовано олио, което замествало по-труднодостъпното по онова време маслиново масло.