
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
орехи орех | 200 g g | ||
ракия ракия | 50 ml ml | ||
червен пипер червен пипер | 1 с.л. с.л. | ||
репи ряпа | 2 глави глава | ||
репичка репичка | 200 g g | ||
мед мед | 30 g g | ||
оцет оцет | 100 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСалата от ряпа с печени орехи в ракия
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Накисваме орехите в ракията за 30 минути. След като се мариноват, ги отцеждаме и ги овкусяваме с червения пипер, солта и черния пипер. Печем ги в предварително загрята фурна на 180° C за 20 минути.
Меда кипваме с оцета и оставяме да се сгъсти. Настъргваме ряпата и репичките и овкусяваме със сол ис медения дресинг, след което поръсваме с печените орехи.
Интересно: Орехите са имали широка употреба в нашата кухня. Използвали са ги в каши, баници, правели са от тях дори шарлан - студенопресовано олио, което замествало по-труднодостъпното по онова време маслиново масло.