Верига от любими рецепти
Салата с червен боб и авокадо

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

червен боб червен боб1 консерви консерва
царевица царевица1 консерви консерва
пресен лук пресен лук4 стръка стрък
чери домати чери домат150 g g
авокадо авокадо240 g g
лайм лайм
(сока)
2 - 3 с.л. с.л.
люти чушки люта чушка
(малка червена)
1
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.
кленов сироп кленов сироп1 ч.л. ч.л.
сол сол
кориандър кориандър1 връзка връзка

Салата с червен боб и авокадо

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(84)

Начин на приготвяне

1. Изсипи боба в цедка, изплакни го и го остави добре да се отцеди. Отцеди и царевицата. Почисти зеления лук и го нарежи на фини колелца. Нарежи на четвъртинки чери доматите. Смеси всичко.

2. Обели авокадото, отстрани костилката и го нарежи на кубчета. Смеси го с 1 с. л. сок от лайм, сипи го в салатата и я разбъркай много внимателно.

3. Отстрани семките на лютата чушка и я накълцай на ситно. Разбъркай я с маслиновото масло, 1 с. л. сок от лайм, кленовия сироп, ако е необходимо, сол, и овкуси с още малко сок от лайм. Прибави всичко към салатата и я разбъркай добре. После я остави покрита за най-малко 30 min, за да се смесят ароматите.

4. Измий кориандъра, изтръскай водата, накъсай листенцата и ги наситни. Наръси ги върху салатата, овкуси я и я поднеси.

Съвет: В Южна Америка често се използва черен боб. Ако искаш да смениш червения, накисни 100 g зърна от черен боб през нощта и на следващия ден ги вари 1 ½ - 2 h в прясна вода, докато омекнат. След като бобът изстине, го посоли леко и го добави към салатата, както е описано по-горе.

Купи в Lidl

АвокадоАвокадо
Авокадо
13.02 - 15.02
3,95*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.